Blog

Succes door bezieling: Inspiratie

Succes door bezieling: Inspiratie

Inspiratie

Carolina Bont

Succes door bezieling is voor elke professional die meer vervulling en succes in het werk wil ervaren. Door mijn werk met veel verschillende mensen ben ik tot de conclusie gekomen dat geluk voort komt uit het aan bod laten komen van iemands sociale, maatschappelijke en spirituele kanten. Dit proces wordt bevorderd door het activeren van intuïtie: het innerlijk kompas. Het integreren van spirituele principes en inzichten verbetert de kwaliteit van het persoonlijk en het professionele leven. Voorbeelden en richtlijnen in dit boek komen voort uit mijn praktijk als coach en trainer.

In mijn werk laat ik zien hoe mensen bewuster kunnen leven en hoe ze door beter naar zichzelf te luisteren delen van zichzelf ontdekken die leeg en onbenut waren. Door meer inzicht te krijgen in kwaliteiten en beperkingen kun je beter functioneren. Het bewustworden en het loslaten van ondermijnende gedachten en innerlijke belemmeringen maakt mensen steviger. Dat komt onder andere tijdens onderhandelingen goed van pas. Er komt meer hartstocht in het dagelijkse leven. Het vermogen om te creëren in een onderneming wordt actiever aangesproken. Relaties krijgen meer intensiteit, energie en vorm. Oude remmingen verdwijnen. Nieuwe manieren van Zijn en nieuwe vormen van ondernemen worden ontdekt.

Organisaties zijn levende energiesystemen. Elke organisatie – groot of klein – heeft een energieveld dat net als het persoonlijk energieveld van mensen functioneert op elk van de zeven bewustzijnsniveaus. Energie is constant in beweging. Organisaties doorlopen, net als mensen, een bepaalde ontwikkeling of ze blijven stilstaan. Er zijn veel kwaliteiten nodig om als organisatie goed te functioneren. Als er in een bedrijf geen ruimte is voor intuïtie is dat zeer nadelig. Tijdens individuele coaching, workshops en trainingen van mijn Centrum voor Effectieve Intuïtie blijkt steeds weer dat stress, verwarring, besluiteloosheid, gemis en leegte plaats kunnen maken voor inspiratie, creativiteit en daadkracht. Het richten op de intuïtieve kwaliteiten is als het aanboren van een nieuw reservoir van ideeën. En door het versterken van je uitstraling blijk je veel meer invloed te kunnen hebben dan je eerder voor mogelijk hield.

Het bewust activeren van de zeven bewustzijns-niveaus biedt een organisatie en de mensen die erin werken een breder perspectief. De intuïtieve impulsen die hieruit voortkomen verhogen zelfkennis en creativiteit en verbeteren het invoelings- en samenwerkingsvermogen. Opvallend vind ik steeds weer dat de betrokkenen hierdoor niet alleen hun dagelijks werkproces interessanter gaan vinden, maar dat ook het collectieve verantwoordelijkheidsgevoel groeit en meer plezier geeft. Zo groeit de mogelijkheid om in wat je doet én hoe je dat doet een positieve bijdrage te leveren.

Er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden op het gebied van vervulling, prestatie en zelfexpressie dan ooit tevoren. Maar er wordt ook meer gevraagd van de innerlijke ontwikkeling. Ook van mensen met leidinggevende functies wordt steeds meer verwacht wat betreft hun instelling en de persoonlijke capaciteiten. Eigen visie duidelijk kunnen overbrengen, beter communiceren, onderhandelen, innovaties doorvoeren, doelen bereiken, ontspannen leren werken, creativiteit gebruiken, omgaan met frustratie, kritiek en falen, constructief feedback geven, contact met medewerkers verbeteren, zichzelf en medewerkers motiveren en inspireren en nog veel meer.

Je kunt nieuwe kanten ontdekken aan jezelf, het werk en het bedrijf door het activeren van onaangesproken interne hulpbronnen. Het energieveld van jezelf, het werk en de onderneming bewust ervaren stimuleert de zeven bewustzijnsniveaus en daardoor de verruiming van innerlijke en uiterlijke mogelijkheden. Er ontstaat verandering van prioriteit; het proces zelf, het op weg zijn, krijgt meer nadruk. En juist door het beter willen worden, in de eerste plaats om de eigen potentie en die van een bedrijf of organisatie te benutten, wordt er een betere prestatie geleverd. Wanneer je toegewijd bent aan wat je doet, geef je jezelf en trek je nieuwe energie aan. Je werkt geïnspireerd en ontwikkelt jezelf. Dat geeft plezier en dit plezier wordt doorgegeven. Zo wordt er uitdrukking gegeven aan het unieke van ieder mens. Toewijding en liefde worden dan niet alleen aan mensen gegeven, maar ook aan situaties. Dit boek geeft antwoord op de vraag hoe het uitbreiden van de innerlijke afstemming het gevoel van welzijn en de uiterlijke situatie kan verbeteren en inspireren.

Succes door BezielingDe praktische uiteenzettingen zijn verdeeld in vier delen:

Deel 1 bevat een kennismaking met de persoonlijke betekenis van de zeven bewustzijnsniveaus, de chakra’s. Hierin wordt onder andere behandeld wat remmend, versterkend of stimulerend werkt voor de persoonlijke uitstraling.

Deel 2 gaat over energievelden, intuïtie en organisaties.

Deel 3 vertelt over de betekenis van de zeven bewustzijnsniveaus in een organisatie; wat remmend, versterkend of stimulerend werkt voor de uitstraling van een team, een bedrijf en voor een individu binnen die organisatie.

Deel 4 geeft korte praktische oefeningen en inzichtgevende meditaties. Evenwicht vinden tussen binnen- en buitenwereld vraagt in principe niet meer dan oprechte aandacht voor jezelf en je leven. Door korte oefeningen en meditaties wordt dit proces gestimuleerd en kom je zowel fysiek als geestelijk tot rust. Met een rustige geest worden een krachtiger uitstraling, meer creativiteit en communicatie op een dieper niveau bevorderd.

Meer over Succes door bezieling:

INSPIRATIE
Carolina Bont over haar boek Succes door bezieling. Lees meer…

‘Een prachtig boek…’
Audrey de Jong recenseert Succes door Bezieling. Lees meer…

‘Een verademing om te lezen…’
Marianne Romers recenseert Succes door Bezieling. Lees meer…

‘Voor iedereen die werkt of wil werken…’
Onkruid-stukje over Succes door Bezieling. Lees meer…

‘Voor werknemers die openstaan voor spiritualiteit…’
Stukje in Opzij over Succes door Bezieling. Lees meer…

Heb je interesse in onze opleiding of één van onze andere producten?

Neem contact op met Annette en ze beantwoord graag al je vragen!

Neem contact op