skip to Main Content
Routebeschrijving

naar het Rosenstock Huessy Huis

ROUTEBESCHRIJVING

Trein/lopen

Op station Haarlem neemt je de uitgang aan de centrumzijde. Aan je linkerhand zie je de Jansweg. Deze loop je in. De Jansweg gaat vanzelf over in de Jansstraat. Je blijft rechtdoor lopen tot het einde. Je staat nu voor de Grote Kerk. Je gaat links om Grote Kerk heen. Eerst passeer je de Riviervismarkt en daarna het Klokhuisplein. Recht voor je zie je nu de Lange Veerstraat. Deze loop je in. Je neemt de 2de straat links. Dit is de Korte Veerstraat. Deze loopt je uit en nu sta je voor het Spaarne met de Melkbrug. Je gaat de Melkbrug over en blijft rechtdoor lopen. Eerst loop je de Hoogstraat door. In het verlengde ligt de Hagestraat. Je loopt de Hagestraat 50 meter in en aan je rechterhand ziet je nu de voordeur van het Huis (nummer 10). Van het station naar het Huis is max 15 minuten lopen.

Trein/bus

Op station Haarlem neemt je de uitgang aan de centrumzijde. Voor je zie je het busstation. Je neemt buslijn 2, 3 of 73 naar het centrum tot halteplaats: Turfmarkt. Je stap uit en loopt terug langs het Spaarne richting centrum tot aan de Melkbrug over het Spaarne.

Je gaat de Melkbrug over en blijft rechtdoor lopen. Eerst loopt je de Hoogstraat door. In het verlengde ligt de Hagestraat. Je loopt rechtdoor de Hagestraat in en na 50 meter ziet je aan je rechterhand de voordeur van het Huis (nummer 10).

Van de halteplaats naar het Huis is 5 minuten lopen.

Fiets

Links naast de voordeur is een pleintje met fietsenrekken. Hierin kun je je fiets zetten.

Auto

Rondom het Huis is nauwelijks gelegenheid om te parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage bij het Huis is parkeergarage Appelaar.

Parkeergarage Appelaar

Vanaf de A9 neemt je de afslag Haarlem (Rottepolderplein). Vervolgens kom je op de A200 Haarlem binnen. Aan het einde zie je voor je de Amsterdamse Poort.

Bij deze T-splitsing gaat je rechtsaf (Gedempte Oostersingel) en direct bij de eerstvolgende verkeerslichten slaat je linksaf en nu ben je op de Papentorenvest met aan je rechterhand De Koepel.

Je vervolgt deze weg en komt dan vanzelf uit bij de Catharijnebrug over het Spaarne.

Over de brug gaat je linksaf de Koudenhorn op en vervolgens maakt het Spaarne een bocht naar rechts en ben je op het Donkere Spaarne. Het Donkere Spaarne gaat over in Spaarne en na het Teylers Museum is in de volgende straat rechts (Damstraat) parkeergarage Appelaar. Deze is alle dagen 24 uur geopend.

Je vervolgt de weg langs het Spaarne nu te voet tot de Melkbrug (130 m). Je gaat de Melkbrug over en blijft rechtdoor lopen. Eerst loop je de Hoogstraat door. In het verlengde ligt de Hagestraat. Je loopt rechtdoor de Hagestraat in en na 50 meter zie je aan je rechterhand de voordeur van het Huis (nummer 10).

Van de parkeergarage Appelaar naar het Huis is het een paar minuten lopen.

Indien parkeergarage Appelaar vol is, kunt je even doorrijden naar parkeergarage De Kamp.

Parkeergarage De Kamp

Je rijdt rechtdoor langs het Spaarne en passeert de eerste verkeerslichten en bij de tweede verkeerslichten kun je rechts afslaan. Je bent nu op de Kampervest. Je neemt de 3de straat rechts en aan het einde zie je de parkeergarage De Kamp. Deze is alle dagen 24 uur geopend.

Je loopt terug naar het Spaarne richting centrum tot de Melkbrug. Je gaat de Melkbrug over en blijft rechtdoor lopen. Eerst loop je de Hoogstraat door. In het verlengde ligt de Hagestraat. Je loopt rechtdoor de Hagestraat in en na 50 meter zie je aan je rechterhand de voordeur van het Huis (nummer 10).

Van parkeergarage De Kamp naar het Huis is 5 minuten lopen.

Kijk voor meer parkeerinformatie op Prettig Parkeren.

Aangekomen bij de locatie

Op het bellenpaneel staat: zalen, en dan de bibliotheek aantikken. De deur wordt dan automatisch voor je opengedaan.

Wanneer je binnenkomt loop je linksaf naar de trap. Je kunt ook het liftje nemen. Aangekomen op de eerste verdieping kun je in de hal bovenaan de trap links je jas ophangen. Dan een klein trappetje op naar de keuken en gelijk rechts is de deur naar de zaal waar we werken. Het klinkt ingewikkelder dan het is. ;-)

Locatie:

Rosenstock Huessy Huis
Hagestraat 10
2011 CV Haarlem

Back To Top