Ik heb zoveel geleerd en heel veel oude pijn getransformeerd.

Home > Cursisten over ons > Ik heb zoveel geleerd en heel veel oude pijn getransformeerd.
liane

Liane Kuijper
(fotografe)

Voor mij is deze opleiding het mooiste cadeau dat ik mezelf heb gegeven. Al heel mijn leven worstelde ik met mijn gevoeligheid. Voordat ik met de opleiding startte had ik al heel wat aan mijn persoonlijke ontwikkeling gedaan. Ik bleef echter vast lopen. Ik voelde me vaak geblokkeerd.

Ik had heel veel behoefte aan meer diepgang in mijn relaties en in mijn werk als fotograaf. Het belang van naar binnen gaan zag ik wel, maar ik wist niet echt waar ik moest beginnen. Toen ben ik op zoek gegaan en kwam ik bij deze opleiding terecht. Iets in mij zei dat dit een goede stap zou zijn. Ik zie nu pas hoe belangrijk die stap is geweest.

Ik heb zoveel geleerd en heel veel oude pijn getransformeerd. Ik voelde altijd al heel veel dingen aan maar nu weet ik dat ik op dat gevoel mag vertrouwen. Ik maak nieuwe keuzes, ik ben liever voor mezelf en leer mijn grenzen beter aan te geven. Allemaal dingen die mijn thuis en werksituatie hebben verbeterd.

Ook ben ik creatiever geworden. Ik ben weer gaan tekenen, iets wat ik als kind graag deed, maar nooit echt meer aandacht aan had besteed. In mijn werk als fotograaf is er ook veel veranderd. Hoe leuk ik fotograferen ook vond, ik was de passie kwijt omdat ik niet mijn eigen gevoel volgde. Nu fotografeer ik wat ik zelf mooi vind en creëer ik mijn eigen unieke stijl. Daarmee is het plezier om te fotograferen ook weer terug.

Het allermooiste aan het ontwikkelen van mijn intuïtie vind ik nog de verrassingen die je tegen komt. Het verbaast me iedere keer weer dat mijn intuïtie alle antwoorden heeft.Het allermooiste aan het ontwikkelen van mijn intuïtie vind ik nog de verrassingen die je tegen komt. Het verbaast me iedere keer weer dat mijn intuïtie alle antwoorden heeft. De antwoorden komen niet door uren na te denken over een beslissing, het is een weten. Ik wilde altijd heel graag coach worden, maar ik had die droom naast mij neer gelegd. Mijn intuïtie laat me nu zien dat ik al lang op weg ben om die droom te verwezenlijken, zonder dat ik het zelf door had. Door mij de volgende stap te laten zien kom ik er achter dat die droom dichterbij is dan ooit.

De lessen worden gegeven door een hele betrokken en lieve lerares. Zij inspireert mij heel erg. Zij heeft me geholpen op de momenten dat ik het even niet meer wist. Zij heeft mij het gevoel gegeven dat ik het waard was nog voor dat ik dat zelf kon geloven. Met zoveel liefde helpt ze je door het proces heen en daar ben ik haar heel erg dankbaar voor.

Al met al kan ik dus zeggen dat mijn leven een hele andere wending heeft gekregen. Het is hard werken maar het is het mooiste dat ik tot nu toe gedaan heb. Had ik dit allemaal kunnen bedenken voor dat ik deze opleiding startte? Nee, absoluut niet. Het heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Ik gun het echt iedereen. Ik voel me vrijer, lichter en vooral gelukkiger met mezelf.