De opleiding is een groot kado voor mezelf en een van de beste keuzes in mijn leven.

Home > Cursisten over ons > De opleiding is een groot kado voor mezelf en een van de beste keuzes in mijn leven.
conny

Conny Mouton
(eigenaresse gespecialiseerd huidinstituut/schoonheidssalon)

Als kind had ik al het idee anders te zijn dan anderen, ook had ik later het gevoel niet in ‘deze wereld’ thuis te horen. Eigenlijk was ik altijd op zoek naar iets waar ik rust in kon vinden. Het alsmaar druk zijn en vluchten in sport en later mijn drukke bedrijf heeft dit zoeken naar ‘iets’ heel wat jaren ver naar de achtergrond geschoven.

Voor ik mijn eigen bedrijf startte, heb ik 13 jaar gewerkt als verpleegkundige. Maar het beauty vak is meer gericht op de commerciële kant, daarbij het eigen baas kunnen zijn gaf me dit uiteindelijk veel meer voldoening, uiting van creativiteit en vrijheid.Het vak is door de jaren heen behoorlijk technisch geworden, door gebruik te maken van veel high tech beauty apparatuur (op allerlei gebied), wil ik er met name voor zorgen dat er goede en duidelijke resultaten na de behandeling te zien zijn. Altijd streven naar beter en meer, heeft het me die 30 jaar behoorlijk in beslag genomen. De lat kon niet hoog genoeg liggen.

Nadat een aantal jaar geleden mijn huwelijk, van 25 jaar, was stuk gelopen kwamen er veel vragen naar boven. Het was een moeilijke tijd en er kwam weer veel beweging in hetgeen ik jarenlang had weggestopt. Een jaar of 4 geleden kwam ik er achter dat ik hooggevoelig was, een eigenschap waar ik enorm veel last van had en bepaald niet blij mee was.

Maar van de andere kant verklaarde het ook een aantal belangrijke dingen. Dit was voor mij het begin van een verdere ontdekking en ontwikkeling. Nadat ik het boek las van ‘hoogsensiviteit als kracht’ van Carolina Bont, ging ik verder zoeken. Ik wist dat ik er mee verder wilde. Toen ik op de website (centrum intuïtive ontwikkeling) keek en voor informatie belde, voelde het gelijk goed. Mn intuïtie heb ik gelijk gevolgd en ben gestart met de opleiding. Ik dacht ik doe gewoon 1 jaar en dan zie ik wel…

De opleiding is een groot kado voor mezelf en een van de beste keuzes in mijn leven. Dit was en is die mooie reis waar ik al zolang naar op zoek was. Het voelt niet meer eenzaam of anders.De opleiding is een groot kado voor mezelf en een van de beste keuzes in mijn leven. Dit was en is die mooie reis waar ik al zolang naar op zoek was. Het voelt niet meer eenzaam of anders. En dat komt niet eens door de medecursisten.. De innerlijke bewegingen en veranderingen neem ik na elke lesdag duidelijk waar. Het neemt me voortdurend mee door anders te kijken naar alles wat er speelt in en om me heen. Ik herinner me nog heel duidelijk dat ‘de wortelchakra’ alleen maar koud voelde en er helemaal niks gebeurde. Alleen al dat verschil is zo bijzonder en mooi te ervaren…

Hoe anders voelt het nu om minder streng te zijn voor mezelf door meer vertrouwen te hebben. Dit uit zich vervolgens weer door eigen keuzes te mogen en kunnen maken. Meer rust, genieten, zonder angst. Geen verantwoording meer afleggen aan iedereen, of nee kunnen zeggen zonder schuldgevoel. Het voelt letterlijk als grote schoonmaak van binnen en alsof er een enorme ballast afvalt die ik m’n hele leven heb meegesleept.

De lesdagen op zaterdag zijn een heerlijk ‘me moment’. Ontspannend maar ook intensief en hard werken tegelijk. Het is eigenlijk niet uit te leggen wat er gebeurd maar het is een enorm rijk gevoel van binnen. Annette is een fijne en warme persoonlijkheid. Het is bijzonder dat zij op een rustige, sprankelende en boeiende wijze zoveel in werking zet. Voor mij is het zeker niet bij 1 lesjaar gebleven. Ik ga door en kan en wil nooit meer terug!

Nog steeds vind ik het beauty vak geweldig om uit te oefenen, alleen is er veel veranderd; de contacten met Mn klanten zijn anders en intensiever geworden. Het is nu ook op een andere manier kunnen geven, wat minstens zo mooi is dan alleen die buitenkant