“Dit is de beste keuze die je ooit hebt gemaakt!”

Home > Cursisten over ons > “Dit is de beste keuze die je ooit hebt gemaakt!”
lilian

Lilian de Roever
(kunstzinnig therapeut)

“Dit is de beste keuze die je ooit hebt gemaakt!”, zei een goede vriendin van mij, en ze heeft gelijk! Ik ben in mijn leven heel wat moeilijkheden tegengekomen en heb daardoor menig therapeut “versleten”, hard werkend om die moeilijkheden te overwinnen. Maar nu, terwijl ik inmiddels het 2e jaar van de opleiding Effectieve Intuïtie volg, is alles anders geworden.

Dat komt omdat hier op energetische wijze wordt gewerkt, waardoor je veel intensiever kunt werken dan als je alleen op het cognitieve vlak te werk gaat, zoals ik voorheen deed. Hierdoor kom je veel dichter bij jezelf, bij wat er in je leeft, wat er werkelijk gaande is en waar het vandaan komt. Je leert je intuïtie gebruiken waardoor je veel beter kunt reageren op hetgeen er op je af komt. En wat voor mij ook erg belangrijk is: het is niet zweverig maar alledaags, in het hier en nu, de plaats waar het leven zich afspeelt.

Als kunstzinnig therapeut heb ik in de opleiding, maar vooral ook toen ik zelf les gaf en kon kijken naar de ontwikkeling die de studenten doormaakten, ontdekt dat ik heel goed kon aanvoelen wat er speelde bij hun ontwikkeling. Als ik toen had geweten wat ik nu weet….! Ik denk dat het kunstzinnig werken met cliënten (als ik nu nog werkzaam zou zijn, inmiddels ben ik gepensioneerd) veel meer diepgang zou krijgen en ik beter zou aanvoelen wat er nodig is.

Voor mij betekent het dat ik veel meer inzicht in mijzelf heb gekregen, ik begrijp veel beter waardoor problemen zijn ontstaan. Voor mij betekent het dat ik veel meer inzicht in mijzelf heb gekregen, ik begrijp veel beter waardoor problemen zijn ontstaan en door de oefeningen in de lesdagen – die ik thuis inmiddels ook vaak toepas – leer ik te luisteren naar mijn intuïtie en daar ook naar te handelen. Dat betekent dat ik veel sterker ben geworden en veel beter kan reageren op de dingen die mij tegemoet komen.

Hooggevoeligheid kan je kwetsbaar maken, zeker als je je daar niet van bewust bent. Als je daar goed mee om leert gaan, zoals in deze opleiding gebeurt, maakt het je sterk en rijk! Het is ook erg fijn om in de opleiding met mensen om te gaan met gelijke ervaringen: het samen werken en leren met en van elkaar ervaar ik als een warm bad!

Het is mijn streven deze opleiding af te maken en zelf als aura reader aan het werk te gaan. Ondertussen geniet ik met volle teugen van alles wat deze geweldige opleiding mij brengt!