CENTRUM VOOR EFFECTIEVE INTUïTIE

Reviews

Ervaringen van anderen

Dit zeggen onze cursisten over deze opleiding

Koosje & Erik
Koosje & Erik Eigenaren van “Het Bollenhuis aan Zee”
Joost ten Broek
Joost ten Broek Business Owner YOOST B.V.
Eric Fernée
Eric Fernée Bewustwordingscoach / Senior Credit Risk Specialist
Olga Aussems
Olga Aussems Zangeres / Kunstenares / BSO
Riki Smits
Riki Smits Yoga Teacher – Companies – Retreats – Private – Mentor Teacher Training
Annemarie Peters
Annemarie Peters Energetisch therapeut
Jurgen Verdurmen
Jurgen Verdurmen Grafisch Vormgever
Chantal van Daatselaar
Chantal van Daatselaar Registercounsellor ABvC® | Registertherapeut BCZ® | Traumatherapeut | Erkend Auralezer (BvA)| Systemisch Werk | NLP | Begeleiding in re-integratie/ burn-out trajecten
Sandra Mantel
Sandra Mantel Intuïtief coach / Aurareader / Klankhealing
Arlette Bout
Arlette Bout Mede-eigenaar en oprichter Servant Leadership
Robyn
Robyn Psychotherapeut / Leerkracht basisonderwijs – internbegeleider / Coach
Marinke Teunissen
Marinke Teunissen Beleidsadviseur en projectleider Jeugd en Veiligheid
Kyra Cools
Kyra Cools Partnerwerving & selectie
Lotje Opdam
Lotje Opdam Pedagogisch coach BSO
Roland
Roland Business Controller
Keesje Hoes
Keesje Hoes Coordinator buurtbemiddeling
Sarah Muiderman
Sarah Muiderman Sarah Muiderman
Michelle Bannink
Michelle Bannink Heeft een eigen centrum voor gedragstherapie, training en coaching van paard en mens
Therese Doornbos
Therese Doornbos Trainer / paardencommunicatie
Ellen Otter
Ellen Otter receptioniste en bejaardenverzorgende

Door naar mijn intuïtie te luisteren ben ik deze opleiding gaan volgen. En dat is een van de beste beslissingen van mijn leven geweest. Het ontdekken van dingen in jezelf die je belemmeren en waar je je niet bewust van was voelt als een openbaring.

Peter Spek
Peter Spek eigenaar plantenkwekerij

Een heel mooi aspect van de opleiding vind ik ook dat je steeds jezelf als uitgangspunt neemt, dus je ontwikkelt altijd vanuit jezelf. Terugkijkend was deze opleiding een geweldige investering in mijzelf nooit eerder heb ik een opleiding gedaan waar ik zoveel aan gehad heb als aan deze.

Manon Weimar
Manon Weimar yogadocente

Ik leerde om mijn verlangens serieus te nemen en ernaar te handelen. Ik voelde me lichter worden en blijer! Belangrijkste wat ik tijdens de opleiding leerde is mezelf te bevestigen en ondersteunen.

Bart Kraaijenbrink
Bart Kraaijenbrink projectmanager marktonderzoek

Alle menselijke kanten in jezelf krijgen de aandacht die ze verdienen: je zou kunnen zeggen dat je door de opleiding meer mens wordt. Ik merk dat door mijn intuïtie te gebruiken dat ik in mijn werk beter leiding kan geven.

Rita Carol
Rita Carol therapeut energiewerk, moeder, creatieve duizendpoot

De opleiding Effectieve Intuïtie was voor mij thuiskomen in mezelf. Ik heb geleerd de controle los te laten, waardoor ik op een mooie manier mijn zelfvertrouwen en zelfinzicht heb leren ontwikkelen. Voordien was ik bang niet goed genoeg te zijn en niet gewaardeerd te worden om wie ik ben. Daardoor werd ik belemmerd om te zien waar mijn krachten liggen, dus ook om nieuwe stappen te zetten in richtingen die ik leuk vond. Alsof ik het zelf niet verdiende.

Sabijn Arts
Sabijn Arts psycholoog en life coach

Ik ben vol lof over de opleiding. De opleiding is praktisch, grondig en intuïtief. En dat zie je ook in de mensen die erop afkomen. Met beide voeten in de wereld, en met openheid naar spiritualiteit. En Annette is geweldig. Ze neemt heel helder waar, belichaamt wat ze doet en kan precies aangeven wat er bij je speelt. Vanuit een diepere laag raakt ze datgene aan wat ze bij je ziet/voelt, oppikt. Heel waardevol, steunend en verhelderend.

Mandy Roskam
Mandy Roskam meditatiedocent op scholen

Dankjewel voor dit prachtige jaar. Bedankt voor je authenticiteit, luchtigheid en heerlijke wijsheid die alle kleuren aanraakt… En vooral voor de enorme ruimte je aanreikt, de grens die je geeft is enkel de veiligheid, die zelfs de onveilige delen in de ander aanraken…..dat kunnen er niet veel. Dankjewel daarvoor…

Astrid Pijlman
Astrid Pijlman Pedagogisch medewerker Jeugdzorg

Op het moment zit ik in de tweede helft van het tweede opleidingsjaar en ik kan zeggen dat er veel dingen positief veranderd zijn. Jarenlang had ik het idee dat er iets niet met mij klopte, voelde me anders dan anderen, ik leek overgevoelig voor dingen, relaties lukten niet en ik voelde me in veel situaties onzeker.

Gerphil Kerkhof
Gerphil Kerkhof zijnsgeoriënteerd coach in opleiding

Deze bijzondere reis kan ik iedereen aanraden! De eerste 3 jaren van de opleiding boden me een fijn gevoel van basis en zelfinzicht. Een manier van omgaan met mijn gevoeligheid waar ik anders geen plek voor wist.

Janneke de Nooijer
Janneke de Nooijer

In de opleiding heb ik geleerd mijzelf te ondersteunen, waardoor er meer zachtheid en respect naar mezelf is gekomen en daarmee ook naar anderen. Ik heb geleerd in mijn eigen kracht te blijven en dat voelt heerlijk.

Denis van Bierling
Denis van Bierling

De ontwikkeling van mijn intuïtie heeft me een extra zintuig gegeven waardoor ik me veel gemakkelijker door het leven begeef dan daarvoor. Mijn leven is daardoor leuker en interessanter. Alles is eenvoudiger geworden.

Lizelotte van Dijk
Lizelotte van Dijk actrice

De aurareading klopt helemaal. Ik weet het zelf ook wel, maar nu zij het allemaal even hardop zegt is dat best confronterend. Maar ik ben er wel blij mee, het doet me ook goed!

Ellen van der V.
Ellen van der V. fysiotherapeut

Bedankt voor alle inspiratie! ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ heeft mij veel helderheid gegeven. Ik ben allerlei eye-openers en steuntjes in de rug tegengekomen en ben daar heel gelukkig mee. Ook de oefeningen zijn erg ondersteunend.

Jeroen van B
Jeroen van B bedrijfsleider

‘Hoogsensitiviteit als kracht’ betekent veel voor mij en ik denk voor velen met mij. Het is heerlijk boek om je in onder te dompelen: rijk en voedend. Het bevat zoveel inzichtgevende informatie. Ik pak het steeds weer op om er een stuk in te lezen.

Hester van Dapperen
Hester van Dapperen

Behalve dat ik meer inzicht heb gekregen in het functioneren van mensen onderling heeft de opleiding me ook rust en vertrouwen gegeven in de manier waarop ik de dingen aanpak. Wat ik voel, doe en zeg is veel meer in balans. De lessen dagen je uit om op een eerlijke, open manier naar jezelf te kijken en zelf antwoorden te vinden. Je leert de kunst van het vragen stellen en, minstens zo belangrijk, je leert te luisteren naar de antwoorden die vanuit jezelf komen.

Liesbeth Spits
Liesbeth Spits voetreflextherapeute, professioneel musicus

De coaching van Annette is goud waard. Door haar vermogen om mij me veilig te laten voelen en om zo in te tunen dat ze zonder enig oordeel mee kan kijken, ontstaat er ruimte om de spanning te laten vieren, verdriet te uiten, open en helder naar een situatie te kijken. Ik ontdek waar ik ondersteuning nodig heb en vandaan kan halen. Ik ontdek en visualiseer waar de ander ook al het zijne probeert, en hoe we elkaar zouden kunnen ontmoeten. Het resultaat is dat ik nieuwe moed heb en voor me zie wat ik zou kunnen doen. Ik sta er weer helemaal. Ik besta en de ander ook, in alle respect.

Marjolein Smit
Marjolein Smit Docent en auteur

Ik heb Annette opgezocht als coach toen ik merkte dat ik vastliep in patronen en daar zelf niet goed uitkwam. In enkele sessie bracht Annette inzicht in de pijnpunten en gaf me handvaten hoe hier mee om te gaan.

Zowel op een diep spiritueel niveau als ook heel praktisch in het dagelijkse, werkzame leven. Ik heb Annette als deskundig en zorgvuldig ervaren en ze komt snel to the point. Ik heb hier dankbaar gebruik van gemaakt om in korte tijd weer in mijn kracht te komen.

Dick Sutphen
Dick Sutphen auteur

De Amerikaanse auteur Dick Sutphen, schrijver van verschillende bestsellers (o.a. You Were Born Again To Be Together en The Oracle Within) en één van de meest vooraanstaande deskundigen op dit terrein, reageerde na het lezen van de Engelse vertaling van Een nieuwe werkelijkheid “Carolina Bont’s A New Reality is a Master course in the practical application of esoteric metaphysics to open spiritually, expand awareness and generally improve your life. I loved it!”

Wouter van Leij
Wouter van Leij wetenschapper

Waar ik voorheen mijn innerlijke stem dikwijls wegredeneerde, heb ik door de lessen van het Centrum voor Effectieve Intuïtie en de begeleiding juist leren vertrouwen op mijn intuïtie. Dat betekende voor mij vaak wel dat ik volledig uit mijn comfort zone moest gaan, omdat ik in het geheel niet (meer) gewend was dat innerlijk weten gewicht te geven. De realisatie dat beide (intuïtie en ratio) elkaar zo goed kunnen aanvullen, is voor mij een enorme verrijking, zowel persoonlijk als professioneel.

Marjoke de Grijs
Marjoke de Grijs adviseur leren en ontwikkelen, coach

De opleiding Intuïtie Practitioner zou standaard in het basisonderwijs moeten zitten, vind ik. Want hoe fijn is het om via hele praktische oefeningen te leren luisteren naar je eigen innerlijke wijsheid? Dat gun je toch iedereen? Om zo de juiste keuzes voor jezelf te kunnen maken op dagelijkse basis. Deze cursus heeft mij geholpen/ helpt mij om me krachtig te voelen in keuzes maken over stappen die ik wil zetten qua carrière, relaties en manier van leven. Het gaat over vorm geven aan persoonlijk leiderschap. Annette beveel ik daarbij van harte aan als docent. Ze weet je op praktische, respectvolle, doortastende en humorvolle wijze je door je eigen ontwikkeling te gidsen. Ik ben dankbaar dat ik deze opleiding volg en profiteer er elke dag van. En mijn kinderen en omgeving ook.

Cynthia Anderson
Cynthia Anderson

De opleiding tot intuïtie practitioner heeft mij meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen hopen. Zo zorg ik veel beter voor mezelf, heb ik een levenslange angst kunnen overwinnen en kan ik bewuster genieten van het leven. Daarnaast wordt er door de opleiding een bewustzijn gestimuleerd dat ervoor heeft gezorgd dat ik zeker ben van mezelf; wat betreft de keuzes die ik maak, maar ook in het contact met anderen.

De begeleiding van Annette tijdens, en buiten, de lessen heeft daar enorm veel aan bijgedragen. De manier waarop zij de oefeningen begeleidt maakt dat ik er precies de juiste informatie uit haal. Haar begeleiding voelt oordeelloos, wat alle ruimte schept om ervaringen te delen en vragen te bespreken. Annette geeft alle ruimte om persoonlijke thema’s met haar te bespreken, waardoor iedereen het maximale uit de opleiding kan halen. Ze heeft mij geleerd om minder streng voor mezelf te zijn en mijn persoonlijke ontwikkeling de aandacht te geven die het verdient. Ik zou iedereen deze opleiding gunnen. Iedere lesdag voelt als een cadeau aan mijzelf.

Simone van den Hil
Simone van den Hil psycholoog, coach en trainer

Wat ben ik blij dat ik deze opleiding gevolgd heb. Een opleiding die me veel gebracht heeft, leren hoe ik mijn intuïtie en sensitiviteit kan inzetten ten behoeve van mijzelf en van anderen, bewust en zonder energieverlies. De opleiding is praktisch en intuïtief. Met beide benen op de grond, kregen we liefdevol les van Annette van de Berg. Een deskundige, creatieve, open minded trainer. Ze heeft naast de inspirerende lessen ook buiten de lesdagen, zoveel aandacht aan onze persoonlijke ontwikkeling en vragen gegeven, dat heb ik echt nog nooit meegemaakt. Nogmaals dank voor je wijze ‘lessen’ Annette! Je neemt helder waar, en bent wat je vertelt, oprecht en eerlijk vertel je wat er bij mij (en natuurlijk bij anderen) speelt. Dat geeft inzichten en mogelijkheden om mijn pad verder te gaan. Tot ziens!

Kyra Cools
Kyra Cools Partner in Werving & Selectie bij VOOR

Ik werkte 30 jaar op managementniveau aan veranderingen in de zorg. Dat koste me bij af en toe (te)veel energie. Door de opleiding Effectieve Intuïtie kreeg ik inzicht in mijn eigen verlangens en patronen. En maakte ik 3 jaar geleden de keus om te gaan ondernemen. Daarmee vond ik mijn bezieling voor deze prachtige sector terug. Ik zet mijn intuïtie dagelijks effectief in om de juiste toon en houding te vinden in gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten.

Tamara Traupe
Tamara Traupe Praktijk Focus & Flow

Ik heb de opleiding als een mooie reis ervaren waardoor ik zowel persoonlijk als professioneel ben gegroeid. Het is een diepgaande reis van vier jaar. Het is fijn dat het vier jaar duurt want deze tijd had ik ook nodig voor de brede én diepgaande materie over jezelf, intuïtie, hoogsensitiviteit, energie en het readerschap. Ik heb de tijd dan ook goed kunnen benutten en daardoor kon ik het geleerde mij eigen maken en in de praktijk toepassen.

De opbouw van de opleiding is heel fijn. Annette biedt vanaf dag één intensieve begeleiding en is niet alleen een steengoede docent maar ook een “ vriendin” waar je terecht kan. Ze begeleid je gedurende de opleiding op een manier zodat je je kracht gaat ervaren en zij geeft je steun in de rug wanneer het nodig is.

Dankzij deze opleiding ben ik nu werkzaam ben als zelfstandig ondernemer. Vanuit mijn praktijk geef ik aurareadings en coach ik (hoogsensitieve) vrouwen die zich verder willen ont-wikkelen en vanuit vertrouwen, rust en kracht hun leven willen leiden.

Jolien
Jolien Omgevingsmanager

Bijna 4 jaar geleden ben ik gestart met de opleiding Intuïtie Practitioner, op dit moment volg ik het laatste jaar van de opleiding. Voor de start van deze opleiding stonden de jaren ervoor in het teken van een zoektocht naar mezelf. Meermaals heb ik een bezoek gebracht aan een psycholoog voor mijn sombere gedachten en om mijn trauma een plekje te kunnen geven, maar zonder blijvende resultaten. Dit resulteerde in overspannen klachten en problemen in mijn functioneren.

De opleiding heeft mijn leven veranderd! Door echt te leren voelen en te durven vertrouwen op mijn intuïtie, heb ik trauma’s doorleefd en ze een plekje kunnen geven. Ik ben een blijer en stabieler persoon, heb ik leren omgaan met mijn hoogsensitiviteit en coach ik inmiddels zelf hooggevoelige mensen.  Door je intuïtie te gebruiken, kom je sneller en beter in verbinding met de ander waardoor er waardevolle gesprekken tot stand komen.

Naast mijn praktijk werk ik ook als Omgevingsmanager.  In deze functie kan ik ook mijn intuïtie inzetten om echt in verbinding te komen met mijn gesprekspartner en kan ik hun werkelijke behoefte snel doorgronden. Ook al ben ik de opleiding in eerste instantie gestart voor mijn eigen ontwikkeling, ik merk dat het ook van grote toegevoegde waarde is voor mijn werkgever!

Donca Vianu
Donca Vianu Psychiater-psychotherapeute

“De opleiding heeft mijn leven veranderd, en daardoor ook het leven van de dierbare mensen om mij heen. Het chakra systeem is oer oud, diep wijs en veel omvattend, waardoor de zelfkennis enorm toeneemt. Tegelijkertijd reikt Annette veel oefeningen aan die de verandering en groei bevorderen die tijdens het aanschouwen van de chakra’s nodig blijken te zijn. Annette is zeer aanwezig met raad, individuele begeleiding, antwoorden op vragen, de juiste richting aangeven. Ze is zeer geduldig, zorgzaam, betrokken, en consequent. Ze verbindt zeer goed het Aardse met het Hemelse, om het zo te zeggen. Ik heb veel oude pijn losgelaten, innerlijke en uiterlijke conflicten opgelost, veel strijd met mezelf opgegeven, ben liefdevoller en zachter geworden, en tegelijkertijd sterker, meer stressbestendig, meer in staat om tegenslagen op te vangen. Mijn leven is harmonieuzer geworden, en in mijn werk en sociaal leven ben ik succesvoller geworden; in mijn huwelijk is meer rust ingetreden. Kan ik iedereen aanraden. Drie jaar lijkt in onze jachtige tijd lang, maar het loont, het is een investering voor het leven”.

Peter Smient
Peter Smient Universitair docent

“Privé en in mijn werk heb ik veel profijt van de persoonlijke ontwikkeling die ik, door het stimuleren van mijn intuïtie, heb doorgemaakt. Als ik met studenten werk heb ik tegenwoordig vrij snel door waar het probleem ligt, bijvoorbeeld als ze iets niet snappen of nog niet doorhebben. Wanneer ik dat dan aangeef kijken ze me vaak perplex aan en begrijpen niet hoe ik dat kan weten. Door de opleiding ben ik meer op mezelf gaan vertrouwen en ben daardoor ook stressbestendiger geworden. Ik heb geleerd meer bij mezelf te blijven en mezelf niet kleiner te maken dan ik daadwerkelijk ben. Door de opleiding en de ontwikkeling die je daar doormaakt, wordt je je bewust dat er meer dimensies zijn waarin dingen spelen. Je gaat meer van het leven zien en ontdekt wat belangrijk en wat bijzaak voor je is. Ik focus me nu veel meer op mijn kwaliteiten en deel meer met anderen. Dat maakt mijn leven een stuk kleurrijker!

Wouter van Leij
Wouter van Leij Wetenschapper

“Waar ik voorheen mijn innerlijke stem dikwijls wegredeneerde, heb ik door de lessen van het Centrum voor Effectieve Intuïtie en de begeleiding juist leren vertrouwen op mijn intuïtie. Dat betekende voor mij vaak wel dat ik volledig uit mijn comfort zone moest gaan, omdat ik in het geheel niet (meer) gewend was dat innerlijk weten gewicht te geven. De realisatie dat beide (intuïtie en ratio) elkaar zo goed kunnen aanvullen, is voor mij een enorme verrijking, zowel persoonlijk als professioneel”.

Kan jouw kind hulp gebruiken?

Meld je aan en krijg direct toegang tot onze online leeromgeving.

Doe de sensitivteitstest

Heb je interesse in onze academie of één van onze andere producten?

Plan dan eenvoudig online een gratis en vrijblijvende intake met Annette.

GRATIS INTAKE PLANNEN