skip to Main Content
Over Ons
Al 35 jaar dé expert op het gebied van intuïtie

Over ons: Centrum voor Effectieve Intuïtie

Vlakbij het hart van Haarlem, op loopafstand van het station kun je het Centrum voor Effectieve Intuïtie vinden. Wanneer je het Spaarne bent overgestoken kom je in een gezellig oud straatje, daar bevindt zich het Rosenstock-Huessy Huis. Boven in het gebouw in de Bibliotheek-zaal worden onder andere de lessen van de opleiding Intuïtie Practitioner en Aurareader gegeven. In de zaal, met uitzicht op een prachtige oude boom, ervaar je licht, ruimte en rust. En dat is uniek zo dichtbij het centrum van Haarlem. Op deze pagina lees je meer over ons.

Ervaren docenten

Het Centrum voor Effectieve Intuïtie kenmerkt zich door docenten met jarenlange ervaring. De kennis wordt klassikaal gedeeld. Maar er is ook tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding. Daarnaast draagt het Centrum zorg voor een prettige, gezellige en veilige omgeving voor cursisten om zowel individueel als samen te werken aan persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zo zijn er ‘Supportgroepjes’ waarin cursisten met elkaar kunnen overleggen, uitwisselen en elkaar kunnen ondersteunen in het leerproces. En het geleerde kunnen oefenen in een veilige setting. Vaak worden er op deze manier ook mooie hechte vriendschappen gevormd tussen de cursisten.

Online aanwezigheid

Naast het bezoeken van de locatie van het Centrum bestaat er ten alle tijde de mogelijkheid om de verschillende cursussen en de opleiding Intuïtie Practitioner online te volgen. Het Centrum is met de enorme vraag naar online activiteiten meegegroeid en heeft hier inmiddels ruime ervaring mee.

Cursisten merken dat persoonlijke ontwikkeling en energetisch werken voorbij tijd en ruimte gaat. Afstand speelt hierin geen enkele rol. De online groepen zijn net zo dynamisch en hecht als de groepen op locatie. Er wordt dan ook weinig verschil ervaren tussen online en op locatie. Het is heel fijn voor cursisten dat zij kunnen kiezen om vanuit het comfort van thuis de lessen te volgen.

Aangezien we cursisten hebben vanuit heel Nederland en zelfs buitenland, wordt er veel van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Ook handig: inloggen vanuit de vakantiebestemming kan dus ook!

Daarnaast kiezen cursisten vaak heel bewust voor online aanwezigheid in het kader van zelfzorg; doordat zij bijvoorbeeld behoefte hebben aan meer rust of niet fit zijn. De kans dat er een les wordt gemist door reis-moeilijkheden of ziekte is daardoor heel klein. Het Centrum faciliteert erin dat iedereen vrij is om in het moment te beslissen waar de lesdag wordt gevolgd.

Effectieve Intuïtie Methode

Het Centrum voor Effectieve Intuïtie is al 35 jaar dé expert op het gebied van intuïtie, gebaseerd op de Effectieve Intuïtie methode van Carolina Bont. Het Centrum is opgericht door Carolina Bont en is in 2015 overgenomen door Annette van den Berg, die al sinds eind jaren ‘80 verbonden was aan het Centrum als docente. Achter de schermen werkt een team van enthousiaste mensen mee aan het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Van administratie tot marketing en van readerteam tot gastdocenten.

Verbinding

Wij bieden een meerjarige opleiding, workshops, coaching en online programma´s op het gebied van intuïtie en hooggevoeligheid. Onze (oud-)cursisten blijven vaak verbonden met het Centrum door zich aan te sluiten bij onze Beroepsvereniging voor Aurareaders. Of door het volgen van een opfris cursus of door deel te nemen aan de Nature Quest. Met persoonlijke intuïtieve ontwikkeling raak je immers nooit uitgeleerd.

Inspiratie

Om al onze (oud-)cursisten op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen het Centrum voor Effectieve Intuïtie maken we gebruik van verschillende media platformen. Zo heeft het Centrum haar eigen Podcast; Dat weet je Zelf veel beter . Blog, Youtube, Facebook en Instagram. Via deze kanalen proberen wij (oud-)cursisten te informeren en vooral te inspireren. Kennis is er om te delen.

Back To Top