Nature Quest

Home > Nature Quest

VANWEGE CORONA WORDT ER DIT JAAR GEEN NATURE QUEST GEORGANISEERD

 

De Nature Quest is een energetische natuurretraite waarbij je in stilte en in verbondenheid met de natuur een reis naar binnen maakt. Door middel van awareness oefeningen, meditatie en mindful ‘zijn’ verdiep je het contact met jezelf. Om van daaruit:

  • antwoorden te vinden op (levens)vragen die op dit moment in je leven actueel zijn
  • het contact met je wezenlijke kern te verstevigen
  • stil te staan bij wie je bent en wat je beweegt in het leven
  • ruimte te geven aan de verlangens die je wilt realiseren
  • de diepe verbinding en Eenheid met de Aarde en de natuur te ervaren, je daardoor te laten dragen en inspireren.

Bespreking, uitleg en energetische duiding worden afgewisseld met praktische oefeningen. En uiteraard ga je veel zelf (in stilte) ervaren. De prachtige natuur helpt je om je vragen duidelijker te krijgen en antwoorden te vinden. Je hebt alle ruimte om je voor 100% te richten op jezelf en jouw ervaringen.

Deze Nature Quest onderscheidt zich van andere quests doordat er veel energetisch waargenomen wordt. De op deze wijze verkregen informatie wordt als leidraad gebruikt. Daardoor is het mogelijk om op een diep niveau in beweging te komen. Dit programma wordt op dit moment alleen aangeboden voor mensen die (een deel van) de opleiding Effectieve Intuïtie hebben gedaan.

Reacties van deelnemers

12670364_1701230273451387_1666405811837507416_n"De Nature Quest heeft me zoveel moois, waardevols en blijvends gegeven!! Ik ging heen om meer bewustwording met de natuur te krijgen. Ik kwam terug met een enorme verbinding in mezelf, met de aarde, de zon en de zee. Ik heb de kracht van de aarde, de zon en de natuur letterlijk gevoeld en het heeft me geraakt. Ik was altijd een beetje bang voor de kracht die in mij zat, nu weet ik dat alles er helemaal mag zijn net als de aarde, de zon en al het moois om mij heen. Heel waardevol en geweldig om dit te delen met allemaal mooie mensen om je heen."
Margot IJff
IMG-20140920-WA0012 - kopie

.

"Na deze dagen voel ik een grote rust en vrede in mezelf, vredig met alles wat er is. Het heeft me veel inzichten gebracht in hoe ik sta in mezelf en in verhouding met anderen en met de natuur. Ik voel heel veel gelijkenis met de natuur om me heen en met mijn eigen natuur door de oefeningen die we hebben gedaan. Ik werd zo geraakt door alles wat we deden waardoor we steeds weer een ander aspect van onszelf mochten ervaren. Het heeft heel veel met me gedaan en nieuwe inzichten gegeven."
Margreet Santing
Ruud "De Nature Quest heeft dingen in gang gezet en dat voelt goed. Ik voel me vol energie en „levend.” Mensen om me heen reageren ook leuk zo van: wat heb jij gedaan, het lijkt wel of er iets veranderd is of: hé leuk om je te zien, het gaat goed met je zeker? Mooi al die positieve reacties, voel me er door gedragen…"
Ruud Woud

10273443_757032824362888_7964800695959063782_n"Toen ik mezelf opgaf voor de Nature Quest had ik geen idee wat ik mocht gaan ontvangen. Wel gaf het mij vanaf de dag van inschrijving een ontzettend blij gevoel vanbinnen. Bij aankomst voelde ik direct een verbinding en blijheid om dit in groepsverband te mogen doen. Dat ik het zo intens heb mogen voelen en beleven heeft mij diep geraakt. De natuur heeft mij in deze week veel inzichten gegeven. Dit door de grootsheid van de ruimte, de energie van aarde, zon, zee, wind , prachtige bomen en nog veel meer. Dankbaar en blij ben ik, dat ik dit geschenk heb toegelaten in mijzelf, en altijd met mij mee mag dragen."
Carla Veerman
Marianne van Erp"In het donker wacht een groep mensen. En dan…het wonder: een majestueuze vuurbal komt boven de horizon uit. De dag brengt aan het licht dat ik me alleen maar hoef te laten voeden door de aarde. Wederkerigheid is daarbij het wachtwoord. Voed ik de aarde, dan voedt de aarde mij. Ergens wil ik de moed vinden om mij los te maken uit een dominante manier van denken, waarbij de weg van zoveel mogelijk nemen de enige manier lijkt om te overleven. Wat lijden veroorzaakt. De inspiratie om mijn eigen pad weer op te pakken vond ik op Vlieland tijdens de Nature Quest. In de golven spoel ik mijn angsten weg. Mijn lijf wordt doordrenkt met een tintelende frisheid. Ja, ik durf een stap verder te gaan."
Marianne van Erp
Wieke Ubels"De NQ heeft mij nog meer liefde voor de natuur gebracht en als gevolg daarvan meer mildheid naar mijzelf toe. Ik ben van mijn hoofd meer in mijn hart gekomen (mijn gevoel) en dat is een enorme verrijking: alsof ik eindelijk mijzelf ook 'hoor' en niet alleen iedereen om me heen. Dit ontroert mij bij tijd en wijle zeer. Ook het veganistische eten heeft mij weer bewuster gemaakt van mijn eetpatroon. Het was een heilzaam verblijf op Vlieland!"
Wieke Ubels
Anneke Wijgema"Als ik terug denk aan de Nature Quest, voel ik liefde en dankbaarheid dat ik dit heb mogen ervaren. Annette en Merel door jullie zorg, aandacht en liefde heb ik naar het leven op aarde door de ogen van liefde en door de ogen van mijn hart kunnen zien en voelen. Hartverwarmend."
Anneke Wijmenga


Mandy Willems"De Nature Quest voelde als iets wat ik écht wilde doen voor mezelf. Ik wilde zo graag ervaren wat echte stilte, rust, ruimte en natuur met me zouden doen, maar ik had nooit kunnen bedenken dat het zoveel met en voor me zou doen... Nooit eerder heb ik me zó gevoed en voldaan gevoeld als die dagen op Vlieland en nooit eerder ben ik zó mezelf geweest te midden van een groep vreemden. Nu weet ik wat het betekent om me gedragen te voelen. Gedragen door de natuur, door de gezelligheid, warmte en harmonie in de groep, door de oefeningen en de geweldige, liefdevolle zorg en begeleiding van Annette en Merel.

De impact van de natuur was gigantisch groot: ik heb ervaren dat de lucht boven me, grond onder me, het water om me heen en de zon in me, alles is wat ik nodig heb om te “zijn”. Een paar dagen lang was simpelweg “zijn” alles wat ertoe deed en me vervulde met intens geluk en diepe dankbaarheid. De uitdaging nu is, om ook thuis te midden van de alledaagse drukte, de rust en de verbinding te zoeken en voelen in en met mezelf, de natuur en de wereld om me heen. De Nature Quest is een geweldige en bijzondere ervaring die ik voor altijd met me meedraag in mijn hart! Een ervaring die ik iedereen gun!"
Mandy Willems
Monique Hendrikx"De NQ heeft me enorm geholpen mijn verbinding met de aarde en de kosmos heel diep te ervaren,met daarin de totale gelijkwaardigheid en wederkerigheid in het contact en de verbinding.Dat was ontroerend.Ik voel me zo veel meer in mijzelf 'gedaald' en durf daardoor mijzelf,met alles wat er is,nog meer echt 'aan te kijken' en te respecteren,en van daaruit mezelf zo veel mogelijk te ondersteunen. Daar word ik blij van."
Monique Hendrikx-Hoenderdos
"De veelzijdige natuur met de zon als altijd aanwezige bron van licht en energie, het heerlijke eten waarin de liefde proefbaar was, de liefdevolle begeleiding die precies daar was waar nodig, en de fijne medereizigers, maakten deze NQ voor mij een ervaring waarvan ik mocht voelen dat ik nooit alleen ben, en dat ontwikkeling of verandering ook op een subtiele manier kan gaan. Dit maakt mij een meer ontspannen en tevreden mens; een vrouw met vertrouwen. Dank! "
Hanneke van Riet
"Het feit dat ik dit graag wilde zonder daarvoor een hele duidelijke reden te kunnen geven, zou me gaan helpen waarom ik hier was. Niet over nadenken en gewoon gaan, zonder een duidelijke doelstelling noch verwachtingen. Daar aangekomen wist ik snel wat mijn vraag eigenlijk was en waar ik graag aan wil werken. Voor mij was het een snelkkookpan die meteen begon te stomen. Dankzij de feedback van Annette en de geweldige/overrommpelende nauur/omgeving kreeg ik veel inzicht in mijn vraag (en de achtergrond daarvan). Tijdens de NQ kreeg ik de mogenlijkheid de innerlijke rust te vinden die ik onbewust nodig had."
Paula Zondag
"Ben erg aangenaam verrast over de NQ, wist niet goed wat te verwachten en ben met open mindernaar toe gegaan. Annette wist zoals gewoonlijk met haar zachte stem mij heel diep naar binnen te brengen. Ben verrast en ontroerd door hoe de natuur voelt en vooral de respons die je terug krijgt! Wat weten we weinig en wat zijn we klein. Door de natuur lopen heeft voor mij een heel andere dimensie gekregen."
Miraida de Winter-Lourens