In de media

Met uitstraling krijg je dingen gedaan

Met uitstraling krijg je dingen gedaan

Brabants Dagblad 20 november 2007 | Tekst: Mary van Erp / Foto: Sandra Peerenboom |

‘Versterk je uitstraling’ is het nieuwste boek van Carolina Bont.

Versterk je uitstralingDEN BOSCH – Intuïtie. Wie de Van Dale erop naslaat, leest ‘een onmiddellijke, niet op redenering berustende overtuiging van een waarheid; het vermogen tot snel aanvoelen’. Intuïtie loopt als een rode draad door het leven van Carolina Bont. Ze geeft er trainingen voor in haar Centrum voor Effectieve Intuïtie in Haarlem, coacht bedrijven en particulieren en schrijft boeken over dit onderwerp. ‘Versterk je uitstraling’ is haar vijfde boek. “Uitstraling begint bij hoe denkt en voelt over jezelf en dat heeft weer invloed op hoe je overkomt op anderen”, vertelt de schrijfster die sinds een jaar of tien in Den Bosch woont. “Door middel van intuïtie-oefeningen kun je leren je uitstraling te verbeteren en dat zorgt weer voor meer zelfvertrouwen. Een goed ontwikkelde intuïtie is als een extra zintuig.”

In al haar boeken staat het ontwikkelen van intuïtie centraal. Omdat het leven ons volstopt met praktische kennis leren we het gebruiken van onze intuïtie af. “Kinderen hebben het van nature. Ik zag het bij mijn zoons. Het is een bepaalde wijsheid, een vorm van waarnemen die je soms versteld doet staan.” Uit haar eigen jeugd herinnert Carolina zich een voorval dat veel indruk maakte. “Ik was nog klein, zat in de tweede klas en zag aan haar uitstraling dat de juffrouw verliefd was. Ik riep: ‘leuk hè, om verliefd te zijn’, waarop ze me bij mijn arm pakte en door elkaar schudde. Dit gaf mij de boodschap dat ik moest oppassen.” Zelf is Carolina Bont hoogsensitief. Daardoor is ze extra gevoelig voor sfeer en pakt ze emoties en energie uit de omgeving op. “Dat kan heel verwarrend zijn en je kunt er zelfs beroerd van worden. Ik heb geleerd me daartegen te beschermen.”

Iedereen heeft wel eens geroepen ‘Oh, ik wist het wel, ik had een voorgevoel’. Dat geeft aan dat intuïtie aan het werk is. Een voorgevoel, een gedachte, een boodschap in een droom; het kan zich op verschillende manieren aandienen. In haar boek staan tal van voorbeelden over intuïtie en uitstraling. Wie onzeker is, heeft vaak weinig uitstraling. Uit haar praktijk kent Carolina een man die zich gedroeg en eruit zag als een grijze muis. “Het was een fijn persoon, die graág een beter contact wilde met vrouwen. Onbewust zag hij er onaantrekkelijk uit omdat hij bang was voor een slechte relatie. Ik heb hem geweldig zien veranderen.” Je uitstraling versterken kun je leren aan de hand van oefeningen in het dagelijks leven. “Uitstraling binnen in jezelf is authentiek. Dat ben jij. Daarmee krijg je dingen gedaan. Toch heeft iedereen zijn kwetsbaarheden. Als je die wegdrukt of afsluit, vang je veel niet op. Door oefeningen en ervaring kun je je innerlijke veiligheid vergroten.”

Heb je interesse in onze opleiding of één van onze andere producten?

Neem contact op met Annette en ze beantwoord graag al je vragen!

Neem contact op