In de media

Intuïtie: ons spiritueel vermogen

Intuïtie: ons spiritueel vermogen
OHM Oktober-December 2003 |
Ohm tijdschrift coverCarolina Bont is directeur van het Centrum voor Effectieve Intuïtie, auteur van verschillende boeken op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, intuïtief bedrijfsanaliste en aurareader. Een gesprek.

Wat is intuïtie?

Als we ons gespannen, onzeker en vastgelopen voelen dan komt dat meestal omdat we maar een deel van het geheel zien. Een intuïtief signaal sluit daarentegen aan bij het gehele plaatje en een intuïtieve visie laat nieuwe mogelijkheden zien waar we eerder niet aan dachten.
Of het nu gaat over werk, carriere, relaties, opvoeding, gezondheid of eenvoudige dagelijkse beslissingen, intuïtie werkt verhelderend.
Ze is een innerlijke wijsheid die komt van een dieper deel van je wezen. Ze gaat verder dan je verstand en je emoties, ook al werkt ze via je gedachten en je gevoelens.

Ohm magazineIs iedereen van nature intuïtief?

Ik heb geleerd van cursisten, clienten en de bedrijven met wie ik werk dat de meeste mensen hun intuïtie gebruiken maar het vaak niet zo noemen. Iedereen weet echter dat er een inzichtgevende kracht is die je op onbekende terreinen kan helpen. Men zegt dan bijvoorbeeld ‘ ik heb er nog een nachtje over geslapen’ of ‘het was zo moeilijk om te zien wat de beste keus zou zijn dat we uiteindelijk voor iets besloten wat ons het meeste aansprak’ of ‘ondanks de feiten gingen we op ons gevoel af …’.

Kun je intuïtie trainen?

Sommige mensen zijn van nature meer ingesteld op hun intuïtie dan anderen maar iedereen kan zijn of haar intuïtie ontwikkelen.
Ook al ben je intuïtief, de vaardigheid ontstaat pas als je deze kwaliteit ziet en bewust gaat toepassen. Dat wil zeggen dat je leert de signalen op te merken en te gebruiken. Intuïtie kun je niet dwingen, het is een spontane innerlijke impuls. Maar je kunt je oefenen om ontvankelijker te worden voor je intuïtie. Het bewust toepassen van intuïtie, geeft meer mogelijkheden. Dit verheldert bovendien je denken en je emotionele beleving.

Wat heeft intuïtie met spiritualiteit te maken?

Ons intuïtieve vermogen laat zien dat alles tot op een bepaald niveau met elkaar verbonden is. Het vergroot onze zelfkennis. En brengt ons niet alleen in contact met onze verschillen, maar ook met onze verbondenheid. Je zou kunnen zeggen dat intuïtie de taal van je ziel spreekt. Ze komt vanzelf op wanneer je geest rustig is. Ze is verbonden met de hoogst ontwikkelde universele kracht en ze heeft altijd het beste met jou en met alle betrokken partijen voor.
We weten meer dan we beseffen. En we kunnen meer betekenen voor onszelf en en anderen dan we ons vaak realiseren. Onze intuïtieve vaardigheden zijn voor het grootste deel nog onontgonnen gebied. Intuïtie is een sterke doch rustgevende kracht die niet alleen handig is maar ook je groei en innerlijke ontwikkeling stimuleert.

“We zijn energetisch met elkaar en met onze omgeving verbonden. Iedereen kan de energie-uitstraling van zichzelf en van anderen aanvoelen, Ons persoonlijk domein houdt niet op bij onze huid. Als je over iemands uitstraling praat, heb je het over de invloed die ervan iemands aura uitgaat. Hoe bewuster we met die invloed omgaan, hoe effectiever en geïnspireerder we leven.”

Uit: Succes door bezieling, het nieuwste boek van Carolina Bont

Heb je interesse in onze opleiding of één van onze andere producten?

Neem contact op met Annette en ze beantwoord graag al je vragen!

Neem contact op