In de media

Bezieling en Succes

Bezieling en Succes

Koorddanser – maart 2003, nummer 207 |

Succes door bezieling heet het nieuwe boek van Carolina Bont. Zij geniet bekendheid op het gebied van de intuïtieve ontwikkeling. Vanuit haar Centrum Voor Effectieve Intuïtie verzorgt zij diverse cursussen, o.a. over ‘aurareading’ en de toepassingen van de oosterse chakraleer voor de moderne mens; daarnaast is ze actief als intuïtief bedrijfsanaliste. De titel van haar nieuwe boek kan verwarring oproepen. Streven bezielde mensen wel naar succes? Dient bezieling tot succes? Koorddanser vroeg Carolina Bont om een toelichting.

Succes door BezielingCarolina Bont: “Als succes alleen veel geld verdienen betekent dan is succes door bezieling onzin. Het begrip succes kan echter een veel ruimere betekenis hebben. Succes door bezieling betekent vervulling op alle bewustzijnsnivaeus, waardoor je ook echt kunt genieten van het succes of het bereikte doel. Het succes voltrekt zich niet alleen aan de buitenkant maar je energieveld wordt er ook op alle bewustzijnsniveaus door opgeladen. Op de werkplek en bij een bedrijf is dan te zien dat er een diepere voldoening ontstaat dan alleen die uiterlijke bevrediging. Er is groei en ontwikkeling, niet alleen uiterlijk maar ook innerlijk. Ons eigenbelang breidt zich dan ook uit tot de mensen en de wereld om ons heen. Er komt ook meer energie vrij voor duurzame opbouwende plannen en produktie”.

Hoe beoordeel je succes in je werk?

“Niet aan de hand van het geld dat je verdient of de status die je erdoor krijgt. Deze uiterlijke zaken zijn in meer of mindere mate nodig om de boel draaiend te houden. Maar ze zijn niet in staat je te vervullen, hoe groot dat succes of die status ook is. Wil je werk een vervullende bezigheid voor je zijn, dan zal het spirituele betekenis voor je moeten hebben. Het zal je een gevoel van zinvolheid en verbinding met anderen moeten geven.

Succes is de adequate ontplooiing van jezelf. Dat beoordeel je niet alleen aan de hand van uiterlijke resultaten, maar ook naar wat je bijdrage is aan je omgeving en aan de wereld, en naar wat je er innerlijk van leert.
Succes is in het algemeen: jezelf vervullen, een bijdrage leveren, waarderen en gewaardeerd worden, een positieve koers (blijven) varen, volhouden bij moeilijkheden, verdriet en pijn kunnen verwerken.
Als succes op deze manier opgevat wordt, dan moet succes in je werk daar een onderdeel van zijn. De spirituele betekenis van succes in je werk is dus, dat je jezelf tot een succes maakt in je werk”.

Je werkt als intuïtieve bedrijfsanaliste. Wat is dat precies?

“De basis van mijn werk is het waarnemen van energie. Ik richt me op het waarnemen van het energiesysteem van een persoon, het energieveld van een groep of een team, op het energieveld van de interactie tussen mensen of de uitstraling van een bedrijf of organisatie. Energie wil stromen. Merk je op waar de stroom belemmerd wordt en waar ze bevorderd kan worden, dan stimuleer je intuïtie en creativiteit. In mijn werk laat ik zien hoe mensen bewuster kunnen leven en hoe ze door beter naar zichzelf te luisteren delen van zichzelf ontdekken die leeg en onbenut waren. Het richten op de intuïtieve kwaliteiten is als het aanboren van een nieuw reservoir van ideeën.
Zodra al de bewustzijnsniveaus oftewel energiecentra geactiveerd worden werkt de intuïtie effectief. Je kunt die dan praktisch inzetten. Natuurlijk is dit hele proces afhankelijk van de bereidheid tot zelfreflectie, verantwoordelijkheid nemen en de behoefte aan innerlijke groei”.

Staan bedrijven open voor spirituele inzichten?

“Veel bedrijven staat niet open voor een intuïtieve werkwijze en hebben geen boodschap aan een spirituele benadering. Deze bedrijven kloppen vanzelfsprekend niet aan bij mijn Centrum voor Effectieve Intuïtie . Maar degene die daar wel open voor staan doen dat wel. Het is duidelijk te merken dat er een groeiende behoefte is aan meer diepgang op de werkvloer; aan de wens om jezelf te kunnen ontplooien in het werk in plaats van je erin te verliezen. Daarom heb ik Succes door bezieling geschreven. De toenemende behoefte naar zinvolheid en diepgang verdiend stimulans. Voldoening in je werk is iets wat je zelf moet creëren. Hoe toegewijder je bent hoe meer je je potenties optimaal aanspreekt. Dat brengt ontwikkeling en een gevoel van welzijn. Er zijn bedrijven die beginnen te beseffen dat je wel veel geld kunt spenderen aan bijvoorbeeld herstructurering maar dat er meer nodig is om het aanwezige potentieel aan te spreken. Aandacht voor de kwaliteit van de onderlinge relaties tussen mensen is net zo hard nodig. Dit heeft als effect dat er met meer respect, vertrouwen en waardering wordt gewerkt. Vastgeroeste patronen worden losgelaten en creativiteit bloeit op. De kwaliteiten van het hartchakra gebied komen tot ontwikkeling. Steeds meer onderrnemers en managers beseffen dat maatschappelijke verantwoordelijkheid en commercie samen kunnen gaan en dat dit samengaan zelfs inspireert. Dat is iets wat mij telkens weer raakt. Het blijkt dat als de manier waarop we met onzelf omgaan vooruitgaat, de relatiekwaliteit op de werkvloer ook verbetert. Als één persoon of één team bewuster gaat functioneren verandert de omgeving mee. Meerdere personen ontwikkelen zich. De kwaliteit van de relaties verbetert en dat verbetert weer het werkproces. Er ontstaat evenwicht tussen taak en mensgerichtheid. De werkplek wordt humaner”.

Heb je interesse in onze opleiding of één van onze andere producten?

Neem contact op met Annette en ze beantwoord graag al je vragen!

Neem contact op