In de media

Aurareading Sara Kroos

Aurareading Sara Kroos

VIVA 13 juni 2005 | Viva regelt voor Bekende Nederlanders een afspraak met aura-lezeres Annette van den Berg |

‘Je ziet veel, voelt veel. Leuke en minder leuke dingen’

Viva coverCabaretière Sara Kroos is pas 24, maar tijdens haar show voelt het of je kijkt naar een vrouw die een heel leven achter de rug heeft. Sara kroop uit een diep dal (ze heeft een incestverleden) om te komen waar ze nu is: ze woont samen, is moeder en succesvol in haar werk.

Wanneer Sara binnenkomt, zorgt ze direct voor een hilarische sfeer. Ondanks haar nieuwsgierigheid, is ze duidelijk ook wat lacherig over de aurareading. Maar wanneer Annette tegenover haar zit, zegt Sara dat ze alles mag zeggen wat ze ziet. “Als het iets naars is, wil ik het ook weten.”

GROEN

Annette: “Ik zie heel veel beweging. Dit heeft te maken met levenskracht en het vermogen veel dingen te kunnen aanpakken. Het fungeerde jarenlang als overlevings­strategie: bezig zijn als afleiding. Om te kunnen omgaan met jezelf, het leven en de vreselijke dingen die in je jeugd gebeurden. Toch kreeg je op een gegeven moment de behoefte schoon schip te maken. Pas het af-gelopen jaar dringt tot je door dat het leven ècht anders kan zijn! Je leert op een andere manier omgaan met je energie. Dat geeft soms spanning. Voor jou is het gevoel van veiligheid nieuw. Je had nooit verwacht dat je zo kon genieten van je nieuwe leven.”

LICHTPAARS

Ze gaat verder: “Je hebt lang gedacht dat er iets met jou niet in orde is. Je maakte harde grappen over jezelf met een scherpe ondertoon. De laatste tijd durf je dat scher­pe meer los te laten en op een positievere manier over jezelf te praten.” Sara lacht en knikt: “Dat cynische is vermoeiend. Ik heb tegenwoordig gelukkig mensen om me heen die me erop wijzen als ik mezelf onderuithaal. Zelfspot moet met liefde en een lach gaan, niet met zelfhaat en een klap na.”

GEEL

Het gele gedeelte in Sara’s aura, dat niet op de foto te zien is, maar dat Annette duidelijk ziet, correspondeert met Sara’s vermogen te kunnen genieten. “Vroeger genoot je vanuit het idee: het kan ieder moment afgelopen zijn. Dus was het vrij geforceerd. Nu zie ik dat je kunt genieten vanuit je hart.” Sara: “Een hele tijd heb ik zoiets gehad van: wanneer gaat deze zeepbel knappen? Ik begin toch steeds meer te beseffen dat ik heel blij mag zijn. Het gaat beter met mij dan ooit. De kracht die ik eerst nodig had om te overleven, zet ik om in kracht om te leven! Ik ben uit dat dal geklommen en nu zit ik heerlijk in een berghut met mijn vriendin en dochter. Het is zo fijn om met hen aan de keukentafel te zitten met een kop thee. Ik voel me veiliger dan ooit. Daar durf ik steeds meer aan toe te geven.”

ROOD

Annette: “Wat ook naar voren komt, is dat je in relaties of vriendschappen vaak het gevoel hebt dat jij iets fout doet. Je kunt ontzettend aan jezelf twijfelen. Maar je bent steeds opener over die twijfels, waardoor je een ander de gelegenheid geeft te zeggen dat het niet aan jou ligt.”

BLAUW

Esta artikel Sara KroosSara: “Soms slaap ik heel lang, wel veertien uur achter elkaar. Hoe kan dat?” Annette: “Als ik jou zo zie, snap ik dat wel. Je leven is zo veranderd. Je hebt jezelf binnenstebuiten gekeerd. Die slaap is nodig om bij te komen en alles te verwerken.” Sara: “Ik heb ook het gevoel dat ik heel moe ben van alle indrukken. Het komt allemaal erg bin­nen bij mij.” Annette: “Inderdaad, je ziet en voelt veel. Leuke en minder leuke dingen. Door rust te nemen, zet je een stop op die indrukken. Jouw vermogen dingen te zien heeft je geholpen te overleven. Je kon niet altijd deelnemen aan dingen in het leven, maar wilde wel weten hoe het voor anderen voelde. Jij was het kind dat keek naar kinderen die wèl buiten speelden’

Sara knikt en vraagt of Annette kan zien wat er gebeurd is in haar jeugd. “Ik krijg de indruk dat je bent verwaarloosd, fysiek en emotioneel. Aan je lot overgelaten. Vogelvrij verklaard. Niemand die voor jou opkwam. Dat had veel impact op je.”

Sara wil weten hoe het zit met haar agressie. Annette ziet dat het te maken heeft met de spanningen die haar nieuwe leven met zich meebrengen. “Je neemt nogal wat mee uit je verleden en stelt behoorlijk hoge eisen aan jezelf. Bij mij komt je agressie

niet naar voren. Het is gewoon een bepaalde energie die eruit moet. Als je die te lang binnenhoudt, kan het voelen als agressie.” Sara: “Klopt, het gaat meer over een fysieke kracht. Er moet gewoon veel uit bij mij.”

NA AFLOOP

Hoe kijkt Sara terug op haar aurareading? “Ik vond het heel mooi dat ze kon omschrijven hoe ik me voelde in mijn jeugd. Zij zag de kant waar ik nu mee bezig ben. Voor mij is het praten over mijn jeugd wel klaar. Mijn nieuwe voorstelling gaat over wat je tegen destructie kunt doen en hoeveel liefde en kracht het geeft in het nu te staan in plaats steeds terug te kijken naar die shit. Dat trekt je altijd naar beneden.” Nog één grapje dan: “Ik had verwacht dat ik een zwart aura met rode stippen zou hebben. Dat viel dus weer reuze mee.”

WAT ZEGT JE AURA?

De aura is je persoonlijke uitstraling in kleur. Daarin komen diepe drijfveren en talenten naar voren. In je aura is te zien hoe je die talenten gebruikt, wat de effecten ervan zijn en hoe je in het leven staat. Ook is in je aura te zien hoe je verleden is geweest, welke conclusies je hebt getrokken uit ervaringen, hoe deze doorwerken in het heden en de toekomst. De uiteindelijke betekenis van de kleuren is alleen vast te stellen wanneer de complete aura wordt gelezen; dit lijstje is een alleen leidraad.

 • Rood: kracht, hartstocht, intense emotionele beweging, woede.
 • Roze: medeleven, genegenheid, liefde, sexuele passie, genieten.
 • Oranje: vitaliteit, ambitie, constructieve ideeën, plezier, creativiteit.
 • Geel: intellectuele kwaliteiten, optimisme, wilskracht, onzeker­heid.Blauw: kalmte, gevoeligheid, speelsheid, humor, zelfvertrouwen.
 • Groen: open, groei, harmonie, stimuleert evenwicht.
 • Paars: humaniteit, spirituele verbindingen, medeleven.
 • Bruin: aardse en praktische instelling, natuurlijkheid, sensualiteit, levendigheid.
 • Grijs: zakelijkheid, geordendheid, angst, besluiteloosheid, gebrek aan energie.
 • Zwart: ontneemt energie, twijfel, blessures of ziekte, vastgehouden woede, verwerking van verdriet.
 • Wit: hierin komen alle kleuren samen; duidelijk in doelstellingen, innerlijke vrede, perfectie, bevroren energie, nieuw begin, bescherming

(Bron: ‘Een nieuwe werkelijkheid’, Carolina Bont, Kosmos Z&K uitgevers)

Leer je eigen aura lezen

VIVA- WORKSHOP

Nieuwsgierig hoe jouw aura eruitziet? Hoe je beter op je intuitie kunt vertrouwen? Je leert het tijdens deze workshop.

Iedereen heeft intuïtie. Sommige signalen herken je, maar veel ook niet. Het ontwikkelen van je in­tuïtie, wat je onder meer kunt doen door aura’s te leren lezen, geeft je concrete handvatten om met vragen en problemen om te gaan. Na een korte inleiding begint de Viva-workshop met een ont­spanningsoefening en een aantal handige tips. Na de koffie-/theepauze komt het echte werk: het lezen van je aura. Annette van den Berg, Annette van de Viva-serie aura-lezen leert je jezelf op een doeltreffende manier beter kennen. Leuk, verrassend en spannend!

Waar & wanneer?

De workshop vindt plaats bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie in Heemstede, o.l.v. Annette van den Berg. Op zaterdag 2 juli 2005 en bij grote inte­resse ook op zondag 3 juli.

Je kunt kiezen tussen twee tijdstippen:

 • ochtendworkshop van 10 tot 13 uur
 • middagworkshop van 14 tot 17 uur

Aantal deelnemers: maximaal 22 per workshop. Deelnamekosten: € 29,50, inclusief boek.

Zo meld je je aan

Per mail: stuur een bericht met je naam en adres o.v.v. ochtend- of middagworkshop Viva (let op: 2 juli wordt het eerst ingedeeld).

Boek cadeau!

Alle deelnemers aan de workshop krijgen het boek ‘Een nieuwe werkelijkheid’ t.w.v. € 19,50 (ISBN 90 215 4415 6).

MEER LEZEN?

Carolina Bont richtte in 1985 het Centrum voor Effectieve Intuïtie op, dat opleidingen, trainingen en workshops organiseert. Carolina Bont schreef de volgende boeken:

 • ‘Een nieuwe werkelijkheid’ – een praktische gids voor innerlijke ontwikkeling met oefeningen om je aura te versterken, Kosmos-Z&K Uitgevers.
 • ‘Succes door bezieling’ – energiewerkboek: wat je energie kost en wat je energie geeft, met chakra-oefeningen, Altamira-Becht.
 • ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ – een boek vol praktijkvoorbeelden, vragen, opdrachten en intuïtieoefeningen waar je direct mee aan de slag kunt, Spirit.

Heb je interesse in onze opleiding of één van onze andere producten?

Neem contact op met Annette en ze beantwoord graag al je vragen!

Neem contact op