In de media

Alles is Energie

Alles is Energie

Margriet januari 2016 | Annette van den Berg is directeur van het Centrum voor Effectieve Intuïtie

“Alles is energie; de natuur- en scheikundigen zullen het met me eens zijn dat alles bestaat uit moleculen die bewegen en dat is energie. Ook mensen stralen die energie uit, dat noemen we je aura. Het is niet zo ongrijpbaar als misschien lijkt want we kennen allemaal de x-factor, mensen met charisma of sterke uitstraling.”

Energie op het eerste gezicht

Margriet binnenzijde“Iedereen zal het wel herkennen: je ontmoet iemand en denkt, voordat je überhaupt een woord hebt gewisseld al: Wow, het voelt lekker bij deze persoon. Dat komt omdat die persoon dat uitstraalt voor jou. Andersom gebeurt ook: je komt ergens op een feestje, ziet iemand en denkt meteen: O help, wat is er met hem gebeurd? En dat hoeft helemaal niet te liggen aan iemands uiterlijk of lichaamstaal hoor. Iemand kan zich vrolijk voordoen maar toch het gevoel bij je opwekken dat diegeen helemaal niet lekker in zijn of haar vel zit. Als mensen de trein in stappen, scannen ze vaak onbewust bij wie ze wel of niet willen zitten. Dat is niet alleen op uiterlijke kenmerken gebaseerd maar vooral op de vraag: Bij wie voel ik me veilig of plezierig? Een puur energetisch kwestie dus.”

Je energieveld beschermen

“Wat je vaak ziet is dat wanneer mensen zich niet fijn bij iemand voelen, ze zich onbewust klein maken, ineen krimpen. Zeker hooggevoelige mensen hebben die neiging. Maar eigenlijk ben je dan veel minder goed beschermd. Het is juist van belang dat je jezelf dan groter maakt en ruimte inneemt. Dat kan je bijvoorbeeld al doen door even diep in te ademen, terwijl je je armen uitstrekt. Heb je jezelf wat ‘groter’ gemaakt, dan zou je jezelf, voor extra bescherming, vervolgens ook kunnen voorstellen dat je omhuld bent door een helder licht.”

Ze is een innerlijke wijsheid die komt van een dieper deel van je wezen. Ze gaat verder dan je verstand en je emoties, ook al werkt ze via je gedachten en je gevoelens.

Heb je interesse in onze opleiding of één van onze andere producten?

Neem contact op met Annette en ze beantwoord graag al je vragen!

Neem contact op