Blog

Mannen en Hooggevoeligheid

Mannen en Hooggevoeligheid

Mannen en Hooggevoeligheid

Als je om je heen kijkt lijkt het alsof er veel meer hoogsensitieve vrouwen zijn dan mannen. Maar uiteraard is dat maar schijn, want hooggevoeligheid komt evenveel voor bij mannen als bij vrouwen, namelijk bij 1 op de 5 mensen.

Verschil

Groot verschil is echter wel dat we leven in een maatschappij waarin we gevoelige mannen wel fijn vinden, maar hij moet vooral niet té emotioneel zijn en liefst wél overal tegen kunnen. De eisen die aan hooggevoeligen worden gesteld, kort door de bocht: “doe niet zo (over)gevoelig, doe flink, doe normaal, stop met huilen en neem een glaasje water,” gelden zowel voor mannen als vrouwen. Maar vrouwen krijgen net iets meer ruimte om hun gevoel(igheid) te laten zien, dat te benoemen en daar ook naar te durven en mogen handelen.

Mannen daarentegen leren vaak al jong hun gevoeligheid weg te stoppen, te negeren of te overstemmen doordat ze aangemoedigd worden juist die dingen te doen die eigenlijk níet bij hun hooggevoelige aard passen.Houdingen en gedragingen die er op gebaseerd zijn om vooral stoer en flink over te komen. Alles om maar niet uit de toon te hoeven vallen.

Mannen daarentegen leren vaak al jong hun gevoeligheid weg te stoppen, te negeren of te overstemmen.

Krachtige bron

Is dat waar we mee moeten leren leven? Nee, beslist niet, dat kan anders. Wanneer je je hooggevoeligheid in verbinding brengt met je intuïtieve vermogen en creativiteit, boor je een krachtige bron in jezelf aan met bijzonder veel mogelijkheden en praktische toepasbaarheid. Mannen die op die manier hun hooggevoeligheid hebben leren zien en dit gebruiken als een talent zijn bijvoorbeeld John Lennon, Steve Jobs, Johnny Depp en Richard Branson.

Hoe meer hoogsensitiviteit gezien gaat worden als een groot innerlijke potentieel dat samen met je intuïtie een heel krachtige tool is in allerlei situaties, hoe meer de wereld (mannen en vrouwen) kan profiteren van de fijnzinnige kracht die dit in zich heeft.

– Annette van den Berg

Test of jij hooggevoelig bent!

Heb je interesse in onze opleiding of één van onze andere producten?

Neem contact op met Annette en ze beantwoord graag al je vragen!

Neem contact op