Blog

Jaloezie

Jaloezie

Jaloezie

Vaak wordt jaloezie als lastige eigenschap of “fout” gevoel weggezet.

Niemand wil of mag het zijn van zichzelf, maar we hebben het allemaal van tijd tot tijd.

In feite is jaloezie een handreiking van je ziel om je te helpen bewuster te worden van je eigen onvervulde en in essentie haalbare verlangens en behoeftes.

Je jaloerse gevoelens onderzoeken en er verantwoordelijkheid voor nemen is ongelooflijk verrijkend. Het leert je enorm veel over jezelf en over waarin én waarom jij jezelf nog tegenhoudt (meer) te zijn wie je bent.

Geef jezelf dus de ruimte om ook deze gevoelens er te laten zijn. Daarmee geef je jezelf ruimte om te onderzoeken welke verlangens erachter zitten bij je en deze serieus te nemen.

Het andere dingen niet gunnen zal dan ook steeds minder worden. Omdat je leert datgene wat je eerst jaloerse gevoelens gaf om te buigen naar inspiratie om meer vorm te gaan geven aan wat voor jou van wezenlijk belang is. Dat wil dus ook zeggen dat je niet letterlijk hetzelfde hoeft te gaan willen als de ander. Maar dat het gaat om gehoor te geven aan datgene wat jou triggert in gevoelens van jaloezie. Bijvoorbeeld iemand vertelt je hoe heerlijke vakantie deze persoon gehad heeft, wel 6 weken! Nee, je hoeft niet naar dezelfde vakantieplek, ook geen 6 weken, maar misschien het jezelf gunnen je vrij te maken van alle beslommeringen is iets waar je erg naar verlangt en niet of te weinig doet. Of misschien is de trigger zelfzorg, of mag je wel geld uitgeven aan iets waarvan je ooit geleerd hebt dat het niet zinvol is. Of nog iets heel anders.

Wanneer je jaloezie gaat zien als een ervaring die je helpt bij belangrijke innerlijke informatie te komen, maak je het tot een interessant moment en kun je het voor persoonlijke transformatie en inspiratie gebruiken. Fijn voor jou en voor de ander.

Je intuïtie kan je hier enorm bij ondersteunen.

Heb je interesse in onze opleiding of één van onze andere producten?

Neem contact op met Annette en ze beantwoord graag al je vragen!

Neem contact op