Test: Is mijn kind hoogsensitief?

Home > Hooggevoeligheid > Test: Is mijn kind hoogsensitief?
Instructie: Beantwoord de vragen zo goed als je kunt. Vink een vraag aan als het in ieder geval enigszins opgaat voor je kind of gedurende een aanzienlijke periode in het verleden opging. Vink een vraag niet aan als het niet zozeer of helemaal niet opgaat voor je kind.

Deze test is vertaald en bewerkt door het Centrum voor Effectieve Intuïtie. De oorspronkelijke test is afkomstig van Elaine N. Aron, zij doet al sinds 1992 onderzoek naar hoogsensitiviteit en heeft deze term in de psychologie een plek gegeven.

Mijn kind..

Bekijk de uitslag!

Ook interessant:

Dít wil je weten als je een hoogsensitief kind hebt

Een hoogsensitief of hooggevoelig kind komt net als wij in alle soorten en maten. Gelukkig zijn er wat algemene, handige adviezen te vinden die het opvoeden er intussen makkelijker en relaxter op kunnen maken. Voor iedereen.

Doe de test: ben jij hooggevoelig?

Naar schatting is 20% van de mensen hoogsensitief. Dat geldt voor mannen, vrouwen, kinderen en baby’s. Het is een persoonlijkheidskenmerk. Geen ziekte of beperking, maar een betekenisvolle kwaliteit. Ben je benieuwd of jij hooggevoelig bent? Doe dan onze test. Aan de hand van de antwoorden die jij op de vragen geeft schatten wij in of jij misschien ook hooggevoelig bent.

Gevoelige baby’s, wonderbaarlijke baby’s

Als je kind veel huilt of weinig slaapt en je weet zeker dat hij gezond is, dan is het mogelijk dat je baby heel gevoelig is. Gevoelige baby’s schrikken van harde geluiden en reageren op elke verandering van omgeving.

Ons aanbod

Het Centrum voor Effectieve Intuïtie is specialist op het vlak van intuïtie, (hoog)gevoeligheid en auralezen. Wij verzorgen al ruim 30 jaar een opleiding, workshops en individuele auralezingen. Met ons aanbod inspireren en ondersteunen we cursisten om hun hoogsensitiviteit beter hanteerbaar te maken en als kracht te ervaren.