skip to Main Content
Hooggevoeligheid
Hooggevoeligheid als Kracht!

Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit en/of hooggevoeligheid: het Centrum voor Effectieve Intuïtie is erin gespecialiseerd. Zowel voor particulieren als voor professionals bieden wij diverse programma’s. Waarbij onze jarenlange ervaring en expertise rond hoogsensitiviteit en aanverwante thema’s zoals intuïtie-ontwikkeling het uitgangspunt zijn.

Als centrum zijn wij van mening dat hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid hetzelfde zijn. Wij hebben gemerkt dat over deze taalkwestie recent verwarring is ontstaan. En dat vinden wij niet nodig. Daarom heeft het Centrum voor Effectieve Intuïtie het standpunt dat beide termen staan voor hetzelfde. Namelijk het vermogen van iemand om subtiele informatie waar te nemen, deze intens te beleven én diepgaand te verwerken. Met die definitie sluiten wij ons aan bij het uitgangspunt van de Kerngroep HSP-professionals Nederland. Die daar begin 2018 een communiqué over publiceerde.

Hoogsensitiviteit als kracht

Wie zich meer wil verdiepen en ontwikkelen op het gebied van hoogsensitiviteit en/of hooggevoeligheid kan bij ons terecht voor verschillende programma’s en mogelijkheden. Daarbij zijn veel verschillende, persoonlijke aandachtsgebieden denkbaar. Bijvoorbeeld hoogsensitiviteit op het werk. De omgang met of begeleiding van hooggevoelige kinderen en/of het bekrachtigen van de persoonlijke intuïtie en hoogsensitiviteit bij anderen. Het Centrum voor Effectieve Intuïtie denkt daarbij graag persoonlijk mee met ieders behoeftes, bijvoorbeeld via advies, coaching of ons aanbod. Op werkdagen zijn wij dagelijks (telefonisch) te bereiken, zodat wij maatwerk kunnen bieden aan mogelijke deelnemers.

Een greep uit ons aanbod: hoogsensitiviteit en intuïtie

Een eendaagse training waarbij op een toegankelijke manier wordt kennismaakt met het versterken van de hooggevoelige intuïtie. En de persoonlijkheid (ookwel het aura) leren beschermen tegen belemmeringen van buitenaf. Teveel prikkels worden herkend en de kracht van de hoogsensitieve intuïtie wordt bewust(er) aangesproken.

Opleiding Intuïtie Practitioner

De opleiding Intuïtie Practitioner bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Ideaal om hoogsensitiviteit en/of hooggevoeligheid als kracht te leren inzetten in het dagelijks leven. In een diepgaand traject, waarbij (onder andere) gebruik wordt gemaakt van verschillende psychotherapeutische inzichten en mindfulness. Wordt geleerd om een rustig en gebalanceerd bestaan te realiseren. Waarbij hooggevoeligheid – hoogsensitiviteit geen obstakel is, maar een stevige basis vanuit hoe wordt geleefd.

Aurareading

Aurareading.  Een eerste stap naar het voelen en ervaren van de eigen energie en intuïtie. Een goede aurareading kan veel inzicht geven in hoe een hoogsensitief persoon zich op dat moment verhoudt in het dagelijks leven. En kan een zeer doeltreffend middel zijn om antwoorden op persoonlijke vragen te vinden van binnen uit.

Meer weten over hooggevoeligheid?

Hier op onze website, maar ook op onze sociale media kanalen kun je meer informatie vinden over hooggevoeligheid. Luister ook naar onze Podcast of lees er over in een gastblog van Colette Mulder, zij schrijft over ‘Hooggevoelig, is dàt het?!’

Back To Top