Blog

Het eerste jaar van de Academie Intuïtie Practitioner

Het eerste jaar van de Academie Intuïtie Practitioner

Het eerste jaar van de Academie Intuïtie Practitioner

Een persoonlijke verslag door Margriet Hofland

(zelfstandig ondernemer administratiekantoor)

Ik wil ZO graag vertellen over alles wat er is gebeurd, veranderd, wat ik heb meegemaakt sinds de start van de opleiding! Maar tot nu toe vond ik het moeilijk om woorden te geven aan al die ervaringen. Ik vond het genant om er iets over naar buiten te brengen, zoveel belevingen die eigenlijk alleen mezelf aangaan. Maar hoe langer ik het uitstel, hoe meer er aan verhalen bijkomt.

Voordat ik aan de opleiding begon had ik al kennis gemaakt met de magie van ‘luisteren naar je hart’. Ik merkte wel dat het luisteren naar mijn intuïtie me heel veel bracht, maar het gebeurde heel spontaan en onbewust. Ik was nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om mijn intuïtie beter te leren kennen en hoe ik zou leren om dit bewuster in mijn dagelijks leven toe te passen.

Eerste les

Wat de eerste les mij bracht was het bewustzijn van mijn eigen energie. En dat die ook gewoon helemaal van mij is! Als ik me liet beïnvloeden door de (negatieve) energie van mensen om mij heen, kon ik even terug gaan naar mijn eigen energie en dan had ik er zoveel minder last van! En als iemand wegging, gaf ik hem ook zijn of haar energie weer mee, was ik er vanaf.

Droomopdracht

De droomopdracht om meer kleur in mijn leven te brengen leverde een prachtige blauw/paarse slaapkamer op. Ik merkte dat die kleur zo’n sterke aantrekkingskracht op me heeft! De kleur op de muur te zien was overweldigend, maar het was zo leuk om hem samen uit te kiezen en binnen een week was de hele slaapkamer geschilderd: de 1 bracht de kinderen naar bed, de ander begon vast met afplakken. En in plaats van dat we er moe van werden, kregen we er energie van. Zo gaaf!

“En in plaats van dat we er moe van werden, kregen we er energie van. Zo gaaf!”

Samen met mijn dochter van 6 ben ik een muurschilderij in haar slaapkamer gaan maken. Ik heb een achtergrond geschilderd, Eveline heeft met krijt een tekening gemaakt en die hebben we samen ingeschilderd. Ik heb de kinderen meegenomen naar mijn favoriete schildersbenodigdhedenwinkel in Amsterdam en voor het eerst sinds lange tijd doeken en verf gekocht.

Het oefenen vond ik heel spannend, ik was heel bang dat er niets zou komen en pas bij de tweede keer voelde ik een soort inspiratie, die te vergelijken is met de creatieve energie van schilderen.

Voet- en wortelchakra

Wat ik bij de les over de voet- en wortelchakra heel moeilijk vond was het verdriet over het gevoel er niet te mogen zijn, het altijd klein en onzichtbaar zijn tegen mijn zin in, dat was echt heel deprimerend. Ik heb hulp gezocht bij een psychologe die readings en healings geeft. Ik zat zo in de knoop met mijn moeder, en daar ben ik nog steeds hard mee aan de slag. De massage was bijzonder, omdat ik merkte dat ik bijna de hele tijd bezig was met ‘of ik het wel goed deed’. Is het niet te zwaar voor de masseuse, moet ik praten of juist niet, zal ik mijn arm een beetje optillen etc. Echt om gek van te worden. Het grappige is dat ik twee weken geleden weer bij haar was en ze gelijk opmerkte: wat kun je je er goed aan overgeven. Ik heb toen inderdaad alleen maar liggen genieten :).

Het verruimend nadenken over de mogelijkheden in dit leven en focussen op wat wel kan bracht me op een paar ideeën om iets te doen met mijn creativiteit naast mijn werk. Ik heb geoefend met Karolien, bij haar voel ik me 100% veilig en dat was heel fijn.

Navelchakra

Na de les over het navelchakra viel het me op dat ik helemaal niet zo bewust ben van hoe ik me voel. Ik moest zelfs even googelen op ‘gevoelens’ om te kijken wat voor soort gevoelens en emoties er allemaal zijn, naast ‘wel goed’. Ik vond het leuk om me hier meer van bewust te worden en het hielp me ook om de dingen helderder te zien.

“Na de les over het navelchakra viel het me op dat ik helemaal niet zo bewust ben van hoe ik me voel.”

Waarom ik op een bepaalde manier reageerde, of dat ik me onrustig voelde en beter even kon gaan mediteren in plaats van doorwerken. Ook het uitleggen aan mijn vriend of kinderen waarom ik iets wilde, of het zien van hun gevoelens veranderde een hoop in de communicatie met mijn lieve gezinsvriendjes.

Ook is na die les het genieten bij mij echt helemaal los gegaan. Tussen de middag even een half uurtje met een mooi boek in de zon zitten, genieten van mijn yogalessen en die ook ‘opeisen’. Ik kreeg ook zo’n behoefte aan plezier maken, speelsheid, recalcitrant zijn, niet meer de drang hebben om alles perfect te doen.

Readings

Ondertussen gingen de readings door de psychologe nog steeds over niet gezien worden, los komen van mijn moeder en aandacht geven aan mijn hartchakra, dat verhard was. Na de zomervakantie ging het vooral over ‘mijn speelterrein uitzetten’. Mijn actieradius vergroten, grenzen onderzoeken. In elke reading kwam ook naar voren dat dit (de opleiding en het werken aan mezelf) heel duidelijk mijn pad is, dat het iets is dat ik helemaal alleen en voor mezelf doe, los van mijn gezin, dat ik wegloop over een touwbrug en afscheid neem van mijn gezin, maar dat ik daarna weer hernieuwd bij ze terug kom. En ik was heel erg op zoek naar wat ik leuk vind. In die tijd heb ik ook bedacht dat ik heel graag met een vintage volkswagen camper wil gaan kamperen met de kinderen. Normaal gesproken laat ik me dan door mijn vriend van mijn plannen afbrengen, omdat hij het niets vindt, maar deze keer dacht ik: dit is wat ik wil en ik ga het doen ook. We hebben een super leuke herfstvakantie gehad met de camper, en ik gloeide van trots omdat ik het zo stoer van mezelf vond dat ik het had gedaan.

Zonnevlecht

Na de zomer hadden we de les over de zonnevlecht. Vlak voor de vakantie had ik een wijze acupuncturist gesproken en na dat gesprek was me duidelijk dat ik veel te veel verantwoordelijkheden op me nam. Ik besloot naar aanleiding van dat gesprek om geen nieuwe klanten meer aan te nemen en dat gaf heel veel rust. Tijdens de drie weken vakantie daarna werd het me duidelijk dat er qua werkdruk echt iets moest veranderen, anders zou ik eraan onderdoor gaan. Ik stelde mijn vriend voor om een hulp in de huishouding te gaan zoeken. Hoewel zijn reactie niet zo positief was heb ik het wel gelijk na de vakantie gedaan. En het is zo fijn!

“Hoewel zijn reactie niet zo positief was heb ik het wel gelijk na de vakantie gedaan. En het is zo fijn!”

Omdat we jonge kinderen hebben had ‘energiemanagement’ al een tijdje mijn aandacht, maar nu ik me er veel meer van bewust werd wanneer en waarvan mijn energie groter werd, kon ik er rekening mee houden. Ik merkte dat ik op de dagen dat de kinderen naar de naschoolse opvang gingen echt van 8 tot 17 u ZO hard werkte, want ja, anders voelde ik me wel heel schuldig over het feit dat ik ze niet van school ophaalde ’s middags. Ik nam geen pauzes, at achter mijn computer en maakte dingen niet netjes af voordat ik aan iets nieuws begon. Toen deed ik een korte workshop over overvloed en ben ik een dag gaan werken vanuit het gevoel dat ik tijd in overvloed heb. Wat een verschil! Ik genoot veel meer van mijn werk. En ondanks dat ik veel meer pauzeerde, had ik aan het einde van de dag een veel voldaner gevoel en vaak ook meer gedaan dan op een dag dat ik de tijdsdruk zo voelde.

Bij de oefenreadings begon ik het wel irritant te vinden dat ik, ondanks dat ik daar voor mijn gevoel grote stappen in maakte, nog steeds als klein, bescheiden en verlegen werd gelezen. GRRRRR!!

Hartchakra

Wat ik me over het het hartchakra goed herinner, is dat ik me rond die tijd echt opnieuw geboren voelde. Dat ik echt helemaal mocht zijn wie ik ben, zonder aangeleerd en aangepast gedrag. Veel meer zijn. En ik kreeg veel positieve opmerkingen over de keuzes die ik maakte, bijvoorbeeld een nieuwe jurk die ik kocht en die helemaal ‘mij’ was. Zelfs onbekenden zeiden dat het zo’n leuke jurk was. En op mijn verjaardag nodigde ik eens alle mensen uit die belangrijk voor me zijn, (hele) oude en (hele) nieuwe vrienden.

“Het was super spannend, want uiteindelijk houd ik het meestal bij familie, maar ik heb er zo van genoten!”

Het was super spannend, want uiteindelijk houd ik het meestal bij familie, maar ik heb er zo van genoten! Ook heb ik het feest een week later gevierd, omdat ik dan op de dag zelf 100% kon genieten van het etentje dat mijn vriend voor me had geregeld. Hij komt er altijd een beetje bekaaid vanaf wat mijn energie betreft, moet het altijd met de restjes doen..

O ja, en ik ging naar een concert van Andrea Bocelli, die ik al jaaaaren bewonder. Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet naar zijn muziek luister. Het was zo mooi… ik heb gehuild van ontroering, het kwam zo binnen! En toen het af was moest ik weer huilen, gewoon omdat het af was. Het was de mooiste ervaring van mijn leven (na de geboorte van mijn kinderen, maar toen zat/lag ik er iets minder comfortabel bij).

Keelchakra

Bij de les over het keelchakra vond ik vooral heel bijzonder dat het over veel meer ging dan alleen ‘je uitspreken’. Mijn hoofd is sinds de les een heel stuk stiller, minder kritische stemmen. Ik zie bij anderen heel erg dat ze met wat ze zeggen niet de kern raken, dat ze er allerlei dingen bijhalen die niets toevoegen aan het punt dat ze willen maken en kan me daar flink aan irriteren. Ik zing veel meer. We deden de oefening met het tekenen van je eigen energie bij een negatieve stem en een positieve stem. Toen viel het me op dat mijn energie voor zo’n meditatie vaak nog heel erg schreeuwerig naar buiten tettert: zie mij toch eens, kijk naar mij, woehoe, hier ben ik! En na een meditatie (dat was in dit geval bij die positieve stem) is de energie veel rustiger, veel meer vanuit mijn eigen kracht, stralend van binnen uit. Ontspannen, plezierig, voelen in plaats van denken, genieten en stralen.

Conclusie

Nu het lesjaar verder vordert, begin ik langzaam te begrijpen dat er meer is dan het fysieke leven dat we hier leiden. Ik heb in het verleden regelmatig een soort spirituele ervaringen gehad, en ik kon vrij makkelijk uit mijn lichaam gaan om in/met het universum te zijn, maar dat maakte me vooral heel bang. Ik dacht steeds dat ik doodging. Nog steeds begrijp ik niet goed wat ik toen heb ervaren, maar in ieder geval werd ik niet gek, zoals ik soms dacht =) En de verhalen in ‘Een nieuwe werkelijkheid’ zijn heel erkenbaar en gidsen me daar ook in. Ik heb in het begin van mijn relatie met mijn huidige partner steeds contact gehad met zijn overleden moeder op momenten dat het moeilijk was en dacht dat ik het me inbeeldde. Afgelopen weken heb ik verhalen gelezen waardoor ik toch geloof dat het zo was.

Meer weten over de Academie Intuïtie Practioner?

Heb je interesse in onze opleiding of één van onze andere producten?

Neem contact op met Annette en ze beantwoord graag al je vragen!

Neem contact op