skip to Main Content
Duurzaam Ondernemen
Wij werken systematisch aan vergroening van onze organisatie

Duurzaam Ondernemen

Ondernemen betekent voor ons mogelijkheden benutten en kansen creëren voor meer welzijn voor de aarde, de mensen en de maatschappij. We hebben hart voor duurzaam leven en ondernemen en we werken systematisch aan vergroening van onze organisatie. Klik op de onderstaande icons om meer over onze keuzes te lezen:

Groene Stroom via Zonnepanelen

Papierloos Werken

Fairtrade Biologische Koffie en Thee

Thuis Werken

Volledig CO2-Neutraal

duurzaam ondernemen: trees for all

Het Centrum voor Effectieve Intuïtie werkt volledig CO2-neutraal. Onder andere door vanaf 1 januari 2016 voor cursisten aan de opleiding bomen te laten planten. We hebben hiervoor een overeenkomst afgesloten met Trees for All.

Trees for All draagt bij aan een duurzame wereld en investeert daarmee in de toekomst. Door bomen te planten, CO2 uitstoot te compenseren en door bewustwording te vergroten. Bewustwording over de klimaatproblematiek en de mogelijkheden om daar persoonlijk positieve invloed op te hebben.

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame projecten. Trees for All investeert uitsluitend in haar eigen natuurbeschermings- en ontwikkelingsprojecten en handelt niet in CO2-credits. Op deze manier geniet de lokale bevolking extra inkomsten en draagt het project bij aan herstel van natuur en milieu. Deze projecten hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat.

Wil je zelf CO2 compenseren? Bereken dan eenvoudig wat je kunt doen, moet doen of wat het oplevert.
Ga daarvoor naar de website van Trees for All.

Vegan Friendly

duurzaam ondernemen: vegan friendly

Het Centrum voor Effectieve Intuïtie werkt Vegan Friendly.

Alles is energie. Ook wat je eet en drinkt. Daarom vinden wij het belangrijk dat alles waar je je mee voedt góede energie heeft, energie die vrede uitstraalt ipv lijden. Daarbij vinden we dat spiritualiteit toelaten in je leven ook inhoudt dat je dit in de praktijk brengt. Daarom kiezen we voor duurzaam, eerlijk en zonder dierenleed. En zijn we naast Fair Trade en CO2 neutraal ook Vegan Friendly.

Vegan Friendly betekent dat eetgelegenheden, (web)winkels en andere initiatieven een (deels) veganistisch aanbod hebben. Ons veganistische aanbod gaat van een heerlijke Latte met plantaardige melk op de lesdag, vegan koekjes, chocola of andere vegan versnaperingen, tot en met een volledig verzorgd veganistisch arrangement tijdens de Nature Quest.

Vegan is goed voor jou, voor de dieren én de aarde. Meer weten? Volg dan een keer de veganchallenge via www.veganchallenge.nl.

Green Website Hosting

duurzaam ondernemen: the green web foundation

De website van Het Centrum voor Effectieve Intuïtie wordt groen gehost. Dat kun je checken bij The Green Web Foundation.

“Op een dag zal internet volledig draaien op hernieuwbare energie. De Green Web Foundation ontwikkelt tools om die overgang te versnellen.” The Green Web Foundation is een onafhankelijke kleine stichting van vrijwilligers die zich inzet om de vergroening van het internet te realiseren.

Dat onze website als “groen” te boek staat, dat betekent dat de partij die daadwerkelijk de apparatuur heeft opgesteld staan om onze website en e-mail verbinding te realiseren, werk maakt van energiebesparende machines en in de datacenters gebruikt maakt van 100% groene stroom via Nederlandse wind. Ook in de koeling van de datacenters is oog voor besparende en duurzame keuzes, o.a. door te koelen met buitenlucht.

Bij The Green Web Foundation kun je gratis een app downloaden die je op je computer kunt installeren. Je ziet dan in 1 oogopslag welke sites groen zijn en welke niet. Een aanrader!

Back To Top