Home > Alle berichten > Blog > Mannen en hooggevoeligheid

Mannen en hooggevoeligheid

Als je om je heen kijkt lijkt het alsof er veel meer hoogsensitieve vrouwen zijn dan mannen. Maar uiteraard is dat maar schijn, want hooggevoeligheid komt evenveel voor bij mannen als bij vrouwen, namelijk bij 1 op de 5 mensen.

Verschil

"Mannen daarentegen leren vaak al jong hun gevoeligheid weg te stoppen, te negeren of te overstemmen."

Groot verschil is echter wel dat we leven in een maatschappij waarin we gevoelige mannen wel fijn vinden, maar hij moet vooral niet té emotioneel zijn en liefst wél overal tegen kunnen. De eisen die aan hooggevoeligen worden gesteld, kort door de bocht: “doe niet zo (over)gevoelig, doe flink, doe normaal, stop met huilen en neem een glaasje water,” gelden zowel voor mannen als vrouwen. Maar vrouwen krijgen net iets meer ruimte om hun gevoel(igheid) te laten zien, dat te benoemen en daar ook naar te durven en mogen handelen.

Mannen daarentegen leren vaak al jong hun gevoeligheid weg te stoppen, te negeren of te overstemmen doordat ze aangemoedigd worden juist die dingen te doen die eigenlijk níet bij hun hooggevoelige aard passen.Houdingen en gedragingen die er op gebaseerd zijn om vooral stoer en flink over te komen. Alles om maar niet uit de toon te hoeven vallen.

Krachtige bron

Is dat waar we mee moeten leren leven? Nee, beslist niet, dat kan anders. Wanneer je je hooggevoeligheid in verbinding brengt met je intuïtieve vermogen en creativiteit, boor je een krachtige bron in jezelf aan met bijzonder veel mogelijkheden en praktische toepasbaarheid. Mannen die op die manier hun hooggevoeligheid hebben leren zien en dit gebruiken als een talent zijn bijvoorbeeld John Lennon, Steve Jobs, Johnny Depp en Richard Branson.

Hoe meer hoogsensitiviteit gezien gaat worden als een groot innerlijke potentieel dat samen met je intuïtie een heel krachtige tool is in allerlei situaties, hoe meer de wereld (mannen en vrouwen) kan profiteren van de fijnzinnige kracht die dit in zich heeft.

Annette van den Berg

Bron: Carolina Bont

 

Meer uit je hoogsensitiviteit halen

Workshop Met de workshop ‘Intuïtieactivering, aurabescherming en (hoog) gevoeligheid als kracht’ bieden we een praktisch programma om je handvatten te geven. Verschillende onderwerpen die voor hooggevoelige mensen van belang zijn komen in deze workshop aan bod, zoals omgaan met het teveel aan prikkels, jezelf (beter) beschermen tegen invloeden van buitenaf, de kracht van je gevoeligheid meer gaan ervaren en leren je intuïtie meer aan te spreken. [lees verder]

 

Cover Hoogsensitiviteit als KrachtBoekentip In Hoogsensitiviteit als Kracht laat Carolina Bont zien hoe je je hooggevoeligheid niet langer als last hoeft te ervaren maar juist als een kwaliteit die een extra dimensie aan je leven kan toevoegen. Als het samengaat met een goed ontwikkelde weerbaarheid geeft hooggevoeligheid je toegang tot  [lees verder]

 

 

Cursisten over ons Pavel Klinkhamers over het effect dat de opleiding ‘Effectieve Intuïtie’ voor hem had: “Als marinebioloog-ecoloog met een specifiek interesse in de ecologische systemen doe ik nu ontwikkelingswerk en ben een intermediair voor organisaties en bevolkingsgroepen in de Pacific. De opleiding heeft me bij deze ontwikkeling in verschillende opzichten geholpen. Ik ben zelfverzekerder geworden en heb door het aura­lezen meer vertrouwen gekregen in de dingen die ik zie en in de subtiliteiten die ik voel.” [lees verder]

 


Deel dit artikel op social media!