skip to Main Content
Maria du Toit

2 voor 12 voor de Aarde, interview met Maria Tien-du Toit

Met elkaar maken we het verschil!

Interview met Maria Tien-du Toit, musicus en moeder.

We leven in een hele bijzondere tijd. De mogelijkheid dat wij, samen met heel veel andere soorten, gaan uitsterven, is een zeer waarschijnlijke realiteit waar we rekening mee moeten houden. En ons op moeten voorbereiden. Maar het liefst, moeten voorkomen! Maar dat kan alleen als we met zijn allen bereid zijn grote veranderingen door te zetten. Bedrijven en overheden moeten duurzamer worden en er alles aan doen om klimaatverandering tegen te gaan. Maar ook als individuele consumenten hebben wij een enorme verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Zelf doe ik zoveel mogelijk om mijn CO2 voetafdruk zo klein mogelijk te houden: ik ben veganist, ik kies de fiets of het OV boven autorijden of vliegen, en probeer zo min mogelijk afval (vooral plastic) te produceren door bewust inkopen te doen en dingen te hergebruiken of repareren waar mogelijk – anders,recyclen uiteraard.

De 3 tips die ik aan mensen zou geven om het klimaat te helpen, heb ik eigenlijk al in de vorige vraag beantwoord. Maar ik zou er nog iets aan toevoegen: kom in actie – maak anderen bewust van de impact die lifestyle heeft op het milieu. Iedere mens die bewust is, heeft ook de verantwoordelijkheid anderen bewust te maken!

Back To Top