skip to Main Content
Annette van den Berg
Docent, lifecoach en directeur van het Centrum voor Effectieve Intuïtie

Annette van den Berg

Annette van den Berg is coach, senior trainer/ docent en heeft vanaf 1 januari 2015 het Centrum overgedragen gekregen van Carolina Bont. Ze heeft meer dan dertig jaar ervaring met groepsdynamische processen en het richting geven aan en ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling.

Annette maakte deel uit van de eerste opleidingsgroep van Carolina Bont, waar haar intuïtieve kwaliteiten al snel opvielen. Na een succesvolle privé-praktijk als aurareader te hebben gehad voelde ze zich geleidelijk meer aangetrokken tot het onderwijzen en begeleiden van cursisten. Jarenlang assisteerde zij Carolina Bont en kreeg zij daarbij van haar een intensieve opleiding in het lesgeven. Op deze manier is er een stevige basis ontstaan van waaruit Annette met haar ervaring en deskundigheid de lesprogramma’s overdraagt en de andere docenten begeleidt.

Daarnaast ontwikkelt zij zichzelf nog steeds verder door het volgen van trainingen en intensives in binnen en buitenland op het gebied van lifecoaching/ coaching,  persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ze is moeder van twee dochters.

Annette: “Het helpen ontwikkelen van innerlijke kracht staat in de lesprogramma’s en in mijn aanpak voorop. De lessen in de Opleiding Effectieve Intuïtie bieden een mooi evenwicht tussen praktische kennis en op een ervaringsgerichte manier leren. Elke les is een interessante, praktisch gerichte concrete benadering van essentiële thema’s waar ieder van ons elke dag mee te maken heeft. Ik vind het prettig te merken dat deelnemers in hun privéleven en op hun werkplek meteen aan de slag kunnen gaan met de nieuwe inzichten.

We werken met gemotiveerde cursisten. De lessen zijn niet vrijblijvend. Voorafgaand aan een lesjaar formuleer je je eigen leerdoelen. De docenten in het Centrum voor Effectieve Intuïtie zullen je daar altijd met respect aan herinneren. Werkwijze, oefeningen, begeleiding en interactie met de anderen in de groep helpen in dit proces, houden je in beweging en kunnen daardoor soms ook confronterend zijn. Dit alles zorgt voor de ontwikkeling van intuïtie, creatiever en effectiever gedrag en communicatie en het beter kunnen hanteren van emoties.

Wat ik zelf het mooiste vind om te zien is dat cursisten grenzen verleggen in hun uitdagingen en streven. De bereidheid van deelnemers om zich open te stellen voor hun eigen antwoorden en ook voor elkaar is bijzonder om mee te maken. Er worden vertrouwensbanden gelegd en vaak ontstaan er contacten die ook na afloop van de lessen nog aangehouden worden. Ik vind het belangrijk om een ontspannen sfeer te creëren. De deelnemers zijn vaak verrast dat iets wat zo leerzaam is ook zo plezierig kan zijn.”

Carolina Bont;
“Annette weet met haar intuïtieve, sensitieve en empatische kwaliteiten de deelnemers enorm te stimuleren. Annette’s talent om onder de oppervlakte waar te nemen, de kern te zien en spiritualiteit praktisch te benaderen als een diepe verrijking van het alledaagse leven, maken haar tot een buitengewoon inspirerende docent. Ze heeft een scherp oog voor de persoonlijke uitdagingen waar de cursisten mee te maken hebben en ze weet een veilige omgeving te scheppen. Haar benadering kenmerkt zich door betrokkenheid, humor en doelgerichtheid.”

Aanvragen voor gastlessen, coaching of lezingen door Annette of een van haar medewerkers, bel naar het Centrum voor Effectieve Intuïtie 023-5248863 of stuur een email.

Back To Top
error: Deze content is beschermd